AECC Girona i Clínica Girona s’alien contra el càncer

L’AECC-Catalunya contra el Càncer col·laborarà amb Clínica Girona oferint diversos serveis de suport a les persones diagnosticades de càncer i a les seves famílies. 

Girona. 14 d’abril de 2021

Aquesta col·laboració serà possible gràcies a l’acord que han subscrit les dues organitzacions i que han signat el gerent de Clínica Girona, Carles Espígol, i la presidenta de l’AECC Girona, Isabel Alejandro. 

Gràcies a aquest acord, els pacients oncològics de Clínica Girona podran beneficiar-se del programa Primer Impacte de l’AECC en el moment del diagnòstic i en el mateix centre. Aquest programa té com a objectiu facilitar de manera immediata la informació necessària dels recursos existents per a l’atenció psicològica, social, informativa puntual i/o específica a les persones diagnosticades de càncer i els seus familiars. Per a això, l’Associació posarà a disposició de la clínica professionals de la psicooncologia que intervindran davant els trastorns psicològics presentats pel pacient i/o familiars, donaran orientació, prestaran assessorament i proporcionaran les eines terapèutiques dirigides a afavorir l’adaptació dels afectats al procés de malaltia i al seu tractament. L’atenció es donarà tant en la consulta habitual com en la Unitat Cures de Pal·liatives.  

Carles Espígol, gerent de Clínica Girona, ha mostrat la seva satisfacció per l’acord assolit: “Clínica Girona fa molts anys que col·labora amb l’AECC, i hi dona suport en l’organització de diverses activitats. Ara hem volgut anar més enllà i signar aquest conveni de col·laboració per fer arribar tot l’ajut especialitzat de l’AECC de manera més directa i eficaç als malalts de càncer que es diagnostiquen o es tracten a la Clínica. Es tracta de sumar esforços en aquesta lluita que ens aplega a tots”.  

Per la seva banda, Isabel Alejandro, presidenta de la Seu Provincial de Girona de l’AECC, s’ha mostrat molt satisfeta amb aquest conveni “que ens permetrà poder col·laborar amb Clínica Girona, una de les clíniques de referència de Catalunya. El treball col·laboratiu i interdisciplinari d’equips, és de vital importància en la lluita contra el càncer. Aquesta fórmula ens permetrà donar suport i acompanyar tant al pacient com als seus familiars amb l’objectiu de millorar la seva vida”.

El conveni signat també inclou la col·laboració d’un equip de voluntaris de l’AECC a les tasques d’acompanyament del pacient oncològic i la seva família, suplència del primer cuidador, suport emocional, suport al personal sanitari mitjançant tasques complementàries a les dels professionals i derivació al personal especialitzat en cas de detectar situacions i necessitats que requereixin la seva intervenció.

Enllaç a la informació a la web corporativa de l’AECC Girona

Nota informativa en pdf