La Cirurgia Major Ambulatòria de la Clínica Girona és la més ben valorada pels ciutadans de la regió sanitària de Girona i la segona millor de tot Catalunya

  • Segons la darrera enquesta PLAENSA del CatSalut, que recull anualment la valoració de la població sobre l’assistència sanitària de Catalunya i d’alguns dels seus serveis.
  • Clínica Girona és la més ben valorada de la Regió Sanitària en 10 de les 25 qüestions que recull el qüestionari, com ara: en les explicacions sobre el funcionament de la CMA, en la puntualitat per entrar al quiròfan, en el tracte personal de les infermeres, o en el grau de satisfacció global.

Segons els darrers  resultats de les enquestes PLAENSA que ha fet públics el Servei Català de la Salut (CatSalut) i que recullen l’opinió dels ciutadans que han utilitzat els serveis sanitaris, Clínica Girona destaca com el centre sanitari millor valorat en Cirurgia Major Ambulatòria a la regió sanitària de Girona, i el segon millor valorat de tota Catalunya, després de l’hospital Sant Rafael de Barcelona.

A les comarques de Girona, segons l’esmentada enquesta de satisfacció, la Cirurgia Major Ambulatòria de Clínica Girona obté una puntuació pel grau de satisfacció global de 9,13 i és l’únic centre que supera la nota 9 d’excel·lència, per sobre de la nota mitjana a Catalunya que es situa en 8,56. El segon centre més ben valorat en CMA a Girona és l’Hospital de Palamós, amb 8,89 i el tercer l’Hospital Sant Jaume d’Olot amb 8,77.

Xifres espectaculars

La Cirurgia Major Ambulatòria de Clínica Girona ratlla l’excel·lència i supera la resta d’hospitals de la regió sanitària de Girona en 10 de les 25 qüestions que planteja l’enquesta. En contret la CMA de Clínica Girona obté la millor puntuació de la ciutadania pels següents aspectes: Per les explicacions sobre el funcionament de la CMA (98,7%); per la puntualitat per entrar al quiròfan (96,3%); pel tracte personal de les infermeres (100%); per no sentir dolor durant la intervenció (98,8%); pel temps en observació abans d’anar a casa (97,4%); per la informació de com havia anat la intervenció (96,2%); per l’Atenció rebuda quan va trucar (100%); pel grau de millora que li ha suposat la intervenció (89,6%); pel grau de satisfacció global (9,13) i a la pregunta de si continuaria venint els enquestats responen que sí hi tornarien a la Clínica Girona en el 97,5% dels casos.

La Clínica Girona va realitzar durant l’any 2017 un 1762 intervencions de CMA d’un total de 14.783 intervencions quirúrgiques.

El grau de satisfacció dels pacients que han passat pels serveis de cirurgia major ambulatòria dels hospitals públics o concertats de tota Catalunya és de 8,6 i un 92% tornarien a triar el mateix hospital. A nivell general l’aspecte més ben valorat és l’atenció rebuda per part del personal d’infermeria i l’atenció rebuda durant les proves preoperatòries, i el pitjor valorat és el temps d’espera fins la intervenció.

Les enquestes

El Servei Català de la Salut (CatSalut), en col·laboració amb el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), és qui ha fet públics els resultats del darrer Baròmetre Sanitari de Catalunya. Dins d’aquests estudis s’inclouen els resultats de les enquestes PLAENSA en les que es recull l’opinió dels ciutadans que han utilitzat els serveis sanitaris per tal d’avaluar la seva qualitat i el grau de satisfacció dels usuaris. Les enquestes, que es van realitzar entre el 9 i el 31 d’octubre, mostren les opinions d’unes 200.000 persones i posen el focus sobre la cirurgia major ambulatòria.

Informe CMA enquesta PLAENSA RS GIRONA

Nota informativa en pdf