Un equip de Clínica Girona participa a la cursa solidària l’Oncobike 2019

La iniciativa de la Fundació Oncolliga Girona ha recaptat més de 50.000 euros per ajudar els malalts de càncer

A la fotografia destacada l’equip de Clínica Girona que ha participat a l’edició Oncobike 2019. Fotos: David Fajula, Àlez Liañez, Josep Musachs, Fundació Oncolliga

Com a les edicions anteriors, un equip de Clínica Girona ha participat a l’Oncobike-2019, la cursa solidària de BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, el Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llémena, que ha aconseguit recollir més de 50.000 euros en la seva quarta edició, celebrada el 19 d’octubre a la Vall de Llémena. Els diners es destinaran a finançar el servei d’Estètica Oncològica Integral que l’Oncolliga va posar en marxa fa un any i mig per millorar el benestar dels pacients de càncer.

Un total de 440 ciclistes distribuïts en 73 equips han participat enguany a la prova. Dels 73 equips, 58 van fer el recorregut més llarg, 200km, i 15 van optar per l’opció curta, 113 km.

Els dos recorreguts transcorren per camins i pistes de la Vall de Llémena, amb punts de control i avituallament a Sant Gregori, Llorà, Sant Esteve de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d’Adri. Dels que van fer el recorregut curt, els primers a travessar la línia de meta van ser els membres de l’Equip A del Club Ciclista Platja d’Aro, amb un temps de 07:04:00 . Per la seva part, l’equip Hors Categorie Girona va tornar a ser el primer a completar el recorregut més llarg, amb un temps de 09:34:59, després d’haver-se classificat també en primer lloc en les altres dues edicions en què havien participat anteriorment, l’any 2016 i 2018.

L’equip de Clínica Girona

L’equip de Clínica Girona, que ha participat també a totes les edicions anteriors de l’Oncobike,  va quedar en aquesta ocasió enmig de la classificació general de la cursa més llarga, la que té un recorregut de 200 km., amb un temps de 12 hores i 14 minuts.

L’Oncobike va néixer l’any 2016 amb l’objectiu d’oferir als amants de la BTT un repte esportiu i solidari de l’estil de l’Oncotrail, la cursa de trail running que l’Oncolliga organitza des del 2013 al Baix Empordà. Per participar-hi cal formar equips d’entre quatre i sis ciclistes, dels quals sempre n’hi ha d’haver dos en ruta. Per inscriure’s, els equips han de fer un donatiu mínim de 500 euros a l’Oncolliga, tot i que molts dels equips superen amb escreix aquesta quantitat mínima.

Després de dues primeres edicions recollint fons per millorar el servei de llar-residència que l’Oncolliga ofereix als malalts oncològics de les comarques gironines i els seus familiars, des de l’any passat els donatius es destinen a finançar el servei d’Estètica Oncològica Integral, que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones. La toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals…), la hipersensibilitat al sol, l’acne o la coïssor són alguns d’aquestes efectes secundaris. Tots ells són transitoris, però molt molestos, i l’objectiu d’aquest servei és minimitzar-los per tal que el malalt guanyi qualitat de vida i benestar, i de retruc, millori el seu estat anímic. El programa, que en una primera fase es va implementar a Girona i Olot, actualment ja està disponible també a Palamós i Campdevànol, i pròximament arribarà a les localitats de Figueres i Blanes.

Suma d’esforços

L’ Oncobike és una prova esportiva i solidària que s’organitza gràcies a la suma d’esforços de la Fundació Oncolliga Girona, el Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llémena, amb el suport dels ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall de Llémena (Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d’Adri) i més d’un centenar de voluntaris que s’encarreguen de la logística i d’assistir els corredors en els punts d’avituallament.

Més informació a la web de l’Oncobike