Èxit de públic a la xerrada sobre el sòl pelvià, a la Clínica Girona

29 de maig de 2024, a les 19 hores. Acte obert al públic a la Sala d’Actes de Clínica Girona:

El públic va omplir pràcticament la sala d’actes de la Clínica Girona el passat dia 29 de maig, per seguir la xerrada sobre el sòl pelvià que va anar a càrrec del ginecòleg Dr. Joan Meléndez, del quadre mèdic de Clínica Girona, i de la Sra. Eva Gallardo, fisioterapeuta de l’equip de Fisiomèdic, ambdós especialitzats en el diagnòstic i tractament de les disfuncions sòl pelvià. La Dra. Eva Palau, directora assistencial de Clínica Girona, va donar la benvinguda al públic assistent i va destacar el paper d’aquestes xerrades i actes que es fan a la Clínica Girona com un valor afegit “que persegueix l’objectiu de caminar cap a una població i una ciutadania més sana, fomentant hàbits saludables”.

En la xerrada es van donar a conèixer els símptomes, proves diagnòstiques i opcions de tractament d’aquestes disfuncions. Al final de la sessió es va afegir també la fisioterapeuta Alba Guillen, per respondre les preguntes del públic i fer uns petits exercicis demostratius de com podem activar el sòl pelvià.

D’esquerra a dreta: Dr. Joan Meléndez, Eva Gallardo i Alba Guillen, fisioterapeutes.

Les disfuncions del sòl pelvià en les dones abasten una àmplia gamma de problemes, incloent-hi la incontinència urinària, el prolapse d’òrgans pelvians, la disfunció sexual i altres trastorns com el dolor pelvià crònic. Aquestes condicions que causen una gran afectació de la qualitat de vida, poden ser causades per diversos factors, com ara els parts, els canvis hormonals, la genètica, la menopausa, l’obesitat, el tabac o el dany als teixits de suport pelvians durant intervencions quirúrgiques.

Davant una disfunció del sòl pelvià, es considera prioritari fer una bona avaluació i diagnòstic per poder individualitzar el tractament. El tractament d’aquestes disfuncions varia segons la causa i la gravetat del problema.

Les opcions terapèutiques, en funció dels símptomes i la seva severitat, inclouen la fisioteràpia i rehabilitació, tractaments mèdics via oral o vaginal, teràpies no invasives com la radiofreqüència o el làser vaginal, o la cirurgia reconstructora.

La Dra. Eva Palau, directora assistencial de Clínica Girona, durant la benvinguda a la xerrada.

 

El Programa:

19:00 – 19:05 – Benvinguda a càrrec de la Dra. Eva Palau, directora assistencial de Clínica Girona

19:05 – 19:30 – “El sòl pelvià: funcions, disfuncions i valoració”. Dr. Joan Meléndez Muñoz, ginecòleg

19:30 – 20:00 – “El rol de la fisioteràpia en el tractament de les disfuncions del sòl pelvià”.   Sra. Eva Gallardo, fisioterapeuta

20:00 – 20:30 – “Tractaments mèdics i quirúrgics per la incontinència i prolapse uterovaginal”.  Dr. Joan Meléndez Muñoz, ginecòleg

20:30- 21:00 – Precs i preguntes

.

Nota informativa de la xerrada, en PDF.