Cetir-Clínica Girona posa en funcionament el primer PET/TC que s’instal·la a les comarques gironines

La tecnologia híbrida del PET/TC permet integrar, en una única prova diagnòstica, els beneficis de la medicina nuclear i la radiologia convencional

El PET/TC ofereix un diagnòstic per imatge més precís, ràpid i còmode per al pacient. Fins ara per fer aquests tipus de prova calia desplaçar-se a Barcelona

Girona, 3 de juny del 2020. Cetir-Clínica Girona aquesta setmana posa en funcionament el primer PET/TC que s’instal•la a les comarques gironines. A partir d’ara els habitants de Girona ja no hauran de desplaçar-se a Barcelona per fer-se un PET/TC, amb el qual determinar l’abast de malalties com el càncer, cardíaques, infeccions, trastorns de memòria o deteriorament cognitiu, processos inflamatoris o vasculitis. Aquest equipament, de tecnologia híbrida, permet integrar en una única prova diagnòstica els beneficis de la medicina nuclear i la radiologia convencional, per oferir un diagnòstic per imatge més precís, ràpid i còmode per al pacient.
El Grup Clínica Girona ja va ser pioner en portar la Medicina Nuclear a Girona, conjuntament amb Cetir, integrada en el Grup Biomèdic Ascires, i torna ara a ser capdavanter en instal•lar el primer PET/TC a les comarques gironines, poc abans del trasllat de la Clínica al nou edifici que s’està construint a l’entrada Sud de la ciutat. Segons Carles Espígol, gerent de Clínica Girona, “hem prioritzat posar a l’abast de les gironines i dels gironins aquest equipament quan hem tingut la oportunitat de fer-ho, en comptes d’esperar a que estigui acabada la Nova Clínica Girona on sí figurava aquest PET/TC com una nova oferta de servei de diagnosi per la imatge”.
La Dra. Sara Guirao, directora mèdica del Servei de Medicina Nuclear de Cetir-Clínica Girona, afirma que: “Aquest equip incorpora dues de les eines de diagnòstic per imatge més potents en l’actualitat: la Tomografia d’Emissió de Positrons (PET) i la Tomografia Computaritzada (TC). Mitjançant aquesta tècnica avançada de detecció s’obtenen imatges que proporcionen simultàniament informació anatòmica i funcional, amb la consegüent millora de la capacitat de detecció i localització de la malaltia, fet que la converteix en una opció avantatjosa per oferir un diagnòstic de màxima precisió”. Altres de les seves principals utilitats són els estudis neurològics en pacients amb trastorns de memòria o deteriorament cognitiu, pacients amb malaltia neurològica manifestada per trastorns del moviment i detecció, avaluació i seguiment de tumors.

Abordatge complet del pacient oncològic
Aquest nou equip de Cetir-Clínica Girona realitzarà els escàners PET/TC que proporcionaran informació precisa i en etapes molt precoces de la malaltia, la qual cosa és fonamental per al pacient oncològic. Tant en el diagnòstic com en la planificació i el seguiment exhaustiu de la teràpia, el PET/TC és la solució òptima per a les necessitats que planteja el càncer: facilita la detecció precoç del tumor, possibilita l’estudi de la resposta al tractament mitjançant la caracterització bioquímica dels canvis en el teixit cancerós i permet oferir una teràpia personalitzada i un seguiment exhaustiu d’aquesta.
Tot això es completa amb una major ergonomia i comoditat per al pacient, ja que l’equip presenta un diàmetre d’obertura més ampli que els escàners de diagnòstic habituals, ideal per a persones més sensibles a espais tancats o claustrofòbics. També proporciona una extraordinària qualitat d’imatge en menys temps d’adquisició. L’equip disposa, a més, d’un tauler pla que possibilita la planificació de la radioteràpia.

Sobre Cetir Ascires
Ascires és el grup biomèdic del que forma part Cetir. D’arrels mediterrànies i amb una trajectòria de més de 50 anys, és líder a Espanya en Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear, també en Genètica i un referent en Oncologia Radioteràpica.
El grup biomèdic Ascires centra la seva activitat en el diagnòstic de precisió i tractament, atenent més de 500.000 pacients a l’any i reinvertint anualment una mitjana del 20% dels beneficis en R + D + I; això li permet la constant incorporació dels últims avenços científics i en tecnologia biomèdica, tant en Diagnòstic per la Imatge com en Genòmica i Radioteràpia.

A la fotografia el Dr. Eduard Riera, Coordinador Mèdic de Cetir-Catalunya, la Dra. Sara Guirao, Directora Mèdica del Servei de Medicina Nuclear de Cetir-Clínica Girona, i el Gerent de Clínica Girona Sr. Carles Espígol.

Nota informativa en pdf

La notícia a TVGirona