Clínica Girona ha començat a fer teràpia regenerativa amb monòcits

L’innovador procediment, mínimament invasiu i guiat per ecografia,  millora el pronòstic de determinades lesions articulars i tendinoses.

Girona, 9 de febrer de 2021

Un equip interdisciplinari integrat pels Traumatòlegs Dr. Xavier Comas i la Dra. Elisa Aguilar, i el Dr. Javier González de la Rosa de la Unitat del Dolor del Servei d’Anestesiologia, aplica des de finals de gener aquest avanç en medicina regenerativa indicat en pacients amb lesions doloroses y limitants, de diverses causes.

Els monòcits són cèl·lules sanguínies immunitàries que juguen un paper clau en el desenvolupament i reparació dels teixits. El procediment consisteix en l’extracció de sang perifèrica, el seu processament en condicions d’esterilitat per a l’obtenció dels monòcits, i finalment l’administració eco-guiada d’aquests en la localització anatòmica lesionada.

Imatges de l’administració eco-guiada de monòcits

La intervenció es realitza de manera ambulatòria, sense necessitat d’ingrés, ni limitacions en la vida quotidiana, excepte la realització d’esforços durant 48-72 hores.

La nova tècnica s’ha començat a aplicar a la Clínica Girona a finals del passat mes de gener, amb resultats molt satisfactoris per als primers pacients tractats.

A la fotografia destacada, d’esquerra a dreta: El Dr. Xavier Comas, la Dra. Elisa Aguilar i el Dr. Javier González de la Rosa.