El Dr. Santiago Aparicio, al·lergòleg de Clínica Girona, publica un llibre sobre medicina aplicada a la navegació

El llibre, publicat per l’editorial McGraw Hill, és fruit de les seves dues passions: la medicina i la mar

El Dr. Santiago Aparicio,  al·lergòleg de Clínica Girona, ha fet un llibre sobre “Medicina aplicada a la navegació”, que ha estat publicat per l’editorial educativa nord-americana McGraw Hill. “Com a metge i navegant“, afirma el Dr. Santiago Aparicio, gran aficionat a la navegació, patró d’embarcacions i bussejador esportiu de primera classe, “fa temps que pensava en la necessitat que hi hagués un llibre de consulta mèdica que donés suport als navegants en general i en concret també als esportius, davant de situacions d’emergències i també en qüestions mèdiques habituals a bord d’un vaixell“.

Segons el Dr. Aparicio: “Desafortunadament a la mar ens trobem davant situacions que a terra tenen un enfocament ben diferent i és difícil saber què fer quan es produeix un accident, de cop, i cal actuar”.

El llibre “Medicina aplicada a la navegació”, molt intuïtiu,  és ordenat per capítols segons el tipus de navegació i segons les persones que hi hagin a bord. Als diferents apartats el Dr. Aparicio hi posa la medicació recomanada per a cada malaltia i accident, en funció dels medicaments de les diferents farmacioles, i també fa un llistat de medicaments recomanats a part dels que ja inclouen les farmacioles habituals. A l’apèndix final hi ha una guia completa de la dosificació d’aquests medicament recomanats tant per adults com per a infants.

“És un llibre de lectura, però sobre tot de consulta” conclou el Dr. Aparicio, i espero que esdevingui una eina útil de suport per a les emergències mèdiques nàutiques”.