Clínica Girona posa en funcionament un nou servei d’Ecocardiografia Fetal

Clínica Girona posa en funcionament un nou procediment d’ecocardiografia fetal, un mètode precís i segur per a la detecció de cardiopaties congènites. Les Doctores Rosa Vila i Susana Uriel són les encarregades de realitzar aquestes ecografies fetals, al Mòdul A de la Primera Planta de la Clínica Girona (Tel. 972 483838).

La incidència de cardiopaties congènites se situa entre el 0,8 i 1% de les gestants. La majoria (90%) de les cardiopaties congènites tenen lloc en gestacions sense factors de risc o antecedents coneguts.

La indicació de fer una ecocardiografia fetal ha anat en augment en els últims anys. Per exemple, l’ecocardiografia és important en casos com: gestacions aconseguides per fecundació in vitro, obesitat materna, anomalia ecogràfica extracardíaca, en la presa de determinats fàrmacs durant l’embaràs (antidepressius, ansiolítics, antiepilèptics, etc.), en pacients diabètiques, o amb antecedents familiars de cardiopatia, etc.

El diagnòstic prenatal que ofereix l’ecocardiografia fetal és de gran importància donat que permet fer una correcta avaluació dels riscos cardiològics del fetus i s’obté així un millor control gestacional, un millor pronòstic i una planificació del part més eficient.