Diada de la Infermeria 2020. Exposició de fotos: “Ens en sortirem”

Avui 12 de maig es celebra el Dia Internacional de la Infermeria.

Clínica Girona celebra el Dia Internacional de la Infermeria amb un collage de fotos sobre la lluita en primera línia contra la Covid19. Aquest any 2020, declarat per l’OMS com l’any Internacional de la Infermera i la Llevadora, ha estat marcat per l’aparició del coronavirus Sars-CoV-2, que ha trasbalsat totalment la nostra vida. A l’Àrea d’Administració, a la part de les oficines, a la planta baixa, s’ha instal·lat un collage, un mosaic de fotografies que recullen alguns dels moments viscuts en la lluita en primera Clínica contra la Covid19.

Les imatges han estat captades pel mateix personal i pel Servei de Comunicació de la Clínica Girona. Per aquesta exposició s’incorporen també tres imatges externes: Una fotografia del fotògraf David Aparicio, en què es veu una infermera emocionada el dia de Sant Jordi, quan els professionals sanitaris de Clínica Girona van rebre l’homenatge del Transport Sanitari, Bombers i Mossos d’Esquadra, a les portes del centre; una altra del fotoperiodista Martí Navarro, d’aquesta mateixa diada de Sant Jordi; i un dibuix del popular artista del carrer Banksy, on un nen juga amb una nina d’infermera com una súper heroïna, mentre resten a la paperera els ninots de Batman i Spiderman.

El mosaic d’imatges de l’exposició “Ens en sortirem”

Diades de la Infermeria des del 2010

Clínica Girona celebra amb activitats la Diada de la Infermeria des de l’any 2010 quan es va fer un concurs de fotografia i pintura al voltant de la figura de Florence Nightingale. L’any 2011 es va fer una sessió interna de recull d’anècdotes sota el lema “Redescobrint els Serveis de Clínica Girona”. El 2012 es va organitzar una diada solidària amb múltiples activitats, entre les quals va destacar una cantada de gospel a la Plaça Santaló i el 2013 es va muntar un concurs de flors, coincidint amb l’exposició “Temps de flors” de la ciutat de Girona. El 2014 el concurs es va centrar en obres fetes a partir de materials reciclats. El 2015 es va convocar una competició d’auques, l’any 2016 un concurs de selfies, i l’any 2017 un concurs de papiroflèxia, obres de paper”. El 2018 es va fer un concurs de cartells de cinema i l’any passat, el 2019, sota el lema “Naturalment” es va fer una mostra d’obres d’art fetes amb objectes naturals.