Inaugurat el nou edifici de la Clínica Girona que triplica l’espai i acosta la medicina del futur a Girona

  • L’acte d’inauguració de les noves instal·lacions de la Clínica Girona s’ha celebrat aquesta tarda amb la presència del Dr. Pere Solà, President del Consell d’Administració de Clínica Girona, els Consellers de Salut, Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Dr. Josep Maria Argimon i Sra. Gemma Geis, i l’alcaldessa de Girona, Sra. Marta Madrenas, entre d’altres autoritats
  • La nova Clínica estarà operativa a partir del dia 18 d’abril, dilluns de Pasqua, quan es procedirà al trasllat dels malalts ingressats
  • El nou edifici ha suposat una inversió de 65 milions d’euros, és innovadorament saludable i s’ha construït amb criteris de màxima sostenibilitat. Equipada amb tecnologia de darrera generació i preparada per futures pandèmies, la nova Clínica acosta la medicina del futur a Girona

Al final de la pàgina hi ha una galeria d’imatges de l’acte inaugural

Girona, 12 d’abril de 2022

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte d’inauguració de la nova Clínica Girona, situada al carrer de Barcelona 206 de Girona, amb la presència del President del Consell d’Administració de Clínica Girona, el Dr. Pere Solà, el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, la Consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, i l’Alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, entre d’altres autoritats.

Tot i que les noves instal·lacions de la Clínica Girona no entraran en servei fins el proper dia 18 d’abril, els responsables del centre sanitari han volgut fer aquest acte inaugural quan encara no hi ha pacients, per mostrar públicament aquest gran edifici que incorpora els darrers avenços tecnològics en medicina i en arquitectura sanitària.

En l’acte inaugural, el Dr. Pere Solà ha volgut destacar que si aquesta nova seu s’ha pogut construir ha estat gràcies a l’esforç realitzat durant generacions per les nissagues de metges gironins i tots els professionals que han treballat i treballen a la Clínica: “La nova Clínica Girona és el fruit d’un esforç col·lectiu”, va subratllar. “Clínica Girona és una empresa sanitària amb voluntat de servei públic, que va ser fundada al 1934 pel Dr. Francesc Coll i Turbau, juntament amb un grup de metges gironins, i ha estat membre de la XHUP (Xarxa d’Hospitals d’Utilitat Pública, actualment SICAT) des del primer dia. Ara, amb el nou edifici que avui inaugurem, la nova Clínica Girona presenta la millor oferta sanitària al servei de Girona, per equipaments, innovació tecnològica, expertesa dels professionals i per l’assistència sanitària de qualitat amb el millor tracte humà que sempre ens ha caracteritzat”. El nou edifici ha suposat una inversió de 65 milions d’euros.

Una clínica eficient, saludable, accessible i sostenible

La nova clínica, ubicada al Carrer de Barcelona 206, tri­pli­ca l’espai de l’edi­fici actual al car­rer Joan Maragall: Passa d’una superfície d’uns 13.000 m2 a 41.000 m2. Amplia tots els serveis actuals, convertint-se en una clínica referència a Catalunya, essent el centre hospitalari més modern que incorpora l’accessibilitat total, que permet oferir a totes les persones, independentment de les seves capacitats motrius o sensorials, un tracte en igualtat de condicions, des de la seva arribada a centre, durant la seva estada i en la seva sortida. “Guanyem en serveis a les persones i avancem cap a la medicina del futur, amb pocs dies d’estada a la clínica i diagnòstics més eficients”, afirma el gerent Carles Espígol.

Actualment Clínica Girona compta amb una plantilla d’unes 600 persones. La nova Clínica disposa de 120 llits d’hospitalització, vuit quiròfans intel·ligents d’alta definició, tres sales de part i tres per a endoscòpies, vuit boxes a la unitat de cures intensives (UCI) i deu els boxes d’urgències, una àrea d’hospital de dia, oncològic i de medicina del dolor, amb 20 boxes individuals, una sala de cirurgia menor ambulatòria i també més sales d’hemodiàlisi. Tot això amb el suport de serveis permanents de diagnòstic per la imatge, d’anàlisis clíniques i d’anatomia patològica. La nova Clínica té també 180 places d’aparcament als soterranis.

Les obres de construcció, que han durat tres anys i mig,  han anat a càrrec d’una UTE liderada per Construccions Rubau, juntament amb Agefred, a partir d’un projecte arquitectònic de PMMT arquitectes, especialistes en hospitals. La direcció de l’execució de l’obra i el control de qualitat i la seguretat i salut ha anat a càrrec de l’empresa d’arquitectura tècnica AT2.

Hi han treballat centenars d’operaris de diverses empreses, totes elles especialitzades, que han aixecat un hospital modern, innovador i funcional, al servei d’una clínica eficient, saludable, accessible i sostenible, compromesa amb la salut de les persones. Un edifici innovadorament saludable per acollir la medicina del futur.

Innovador en disseny d’espais, que són polivalents, i en materials, que són també asèptics i generadors de salut. Eficient en la mobilitat de pacients, personal i Saludable, amb llum natural i patis interiors per millorar la confortabilitat. Accessible universalment: qualsevol persona podrà accedir sense barreres a qualsevol lloc. I sostenible perquè s’ha dissenyat per garantir l’estalvi energètic i econòmic.