150 infermeres es van aplegar a la XII Jornada d’Infermeria dels Serveis de Medicina Interna dels Hospitals de Girona

Enguany, i coincidint amb els actes del 75è aniversari de Clínica Girona, aquesta institució va organitzat la XIIena Jornada d’Infermeria de Medicina Interna dels hospitals de Girona, que va aplegar 150 professionals de la infermeria provinents de totes les comarques gironines.

Premis a la Millor ponència i millor pòster:
Durant la Jornada es van atorgar dos premis, per votació popular: El de millor “ponència”, dotat amb 300 euros, va ser per l’exposició: “Administració de medicaments més segura. Aprendre d’un error”, obra d’Alba Pla Surina, Núria Gómez Melús, i Encarnació Ripoll Caparrós de l’Hospital Santa Caterina (Parc Hospitalari Martí i Julià) de Salt, i el millor pòster (dotat amb 150 euros) pel treball presentat per l’ABS Girona 4, titulat: “Hematúria per esquistosomiasi”.

La propera jornada: a Campdevànol.
Al final de la Jornada, i ja a l’hora dels cafès, es va fer públic també la seu que acollirà la propera trobada d’Infermeria de Medicina Interna dels Hospitals de Girona, que va recaure en l’Hospital de Campdevànol, de la comarca del Ripollès.
La Directora d’Infermeria de Clínica Girona, Montserrat Sargatal, portantveu de l’organització d’aquesta trobada considera que “cal destacar l’alt nivell científic i innovador de totes les comunicacions, la qual cosa confirma el desenvolupament de la infermeria en el camp de la recerca i de la investigació i fa palesa la inquietud d’aquest col•lectiu per estar sempre al dia pel que fa a les noves tecnologies i avenços de la medicina”.

En aquesta nova edició de la Jornada d’Infermeria de Medicina Interna dels hospitals de Girona es van presentar 12 ponències i es va cloure amb una taula rodona, moderada per la Sra. Dolors Carabellido, sobre el nou Pla d’Estudis d’Infermeria, taula rodona que va comptar amb la presència de la Sra. Anna Bonafont Castillo, Directora de l’EUI de la Universitat de Vic i del Sr. David Ballester Ferrando, Director de l’EUI de la Universitat de Girona.

Fòrum de debat.
Any rere any, aquesta trobada s’ha anat consolidant, com el fòrum de debat d’experiències i avenços de la professió d’infermeria dins de l’especialitat de Medicina Interna “i això ens ajuda i enriqueix per seguir millorant en la cura dels nostres pacients”, afirma Montserrat Sargatal.

Per la seva banda Mariona Pujolàs, presidenta del Comitè Organitzador de la Jornada afirma que “Les persones que configurem els comitès organitzador i científic d’aquesta XII trobada hem treballat amb il•lusió per assolir l’objectiu, un any més, de contribuir en la formació continuada de tots els professionals d’infermeria dels Serveis de Medicina Interna dels Hospitals de Girona”.

Nota informativa en PDF


Lloc: Hotel Palau de Bellavista de Girona
Més info: El programa en pdf
Font: Clínica Girona