DIARI DE GIRONA: Creen una certificació per reconèixer els embriòlegs

GIRONA. F.B.
L’Associació per a l’estudi de la Biologia de la Reproducció (Asebir) ha creat aquest any una certificació en reproducció humana assistida. La finalitat d’aquesta certificació es avalar en nom d’Asebir la formació i experiència dels professionals que treballen com a embriòlegs clínics per a l’exercici com a directors tècnics dels laboratoris de reproducció assistida dels diferents centres assistencials que hi ha al nostre país.

Aquesta es una de les novetats que es donaran a conèixer en el VI Congres estatal que especialistes en embriologia celebren aquests dies a l’Auditori-Palau de Congressos de Girona.

Asebir es va crear l’any 1993 amb la finalitat d’agrupar els professionals que treballen en l’àmbit de la Biologia de la Reproducció, ja sigui en tasques d’aplicació clínica com en recerca bàsica en especialitats afins. Així mateix, amb la creació de la certificació Asebir es pretén que aquesta disciplina biomèdica, no reconeguda encara com a especialitat, adquireixi una línia de formació reglada i estructurada així com potenciar i afavorir la formació continuada dels professionals que actualment estan treballant com a embriòlegs.

Per accedir a aquesta certificació, cal ser llicenciat en Ciències Biomèdiques, tenir 6 anys d’experiència professional i el títol de doctor, Màster o Especialista universitari o, sinó, demostrar experiència professional de 10 o mes anys.

Asebir compta amb 800 socis i fins al moment son 166 les certificacions atorgades per la via excepcional de convalidació per a aquells associats que han demostrat complir amb els requisits i haver estat treballant els dos últims com a director de laboratori d’embriologia. A partir d’ara, la via regular per obtenir la certificació d’Embriologia Clínica Asebir serà mitjançant examen. La primera convocatòria d’examen es realitza el 5 d’octubre d’enguany, coincidint amb el VI Congres d’Asebir, que te lloc a l’Auditori.

La nova certificació compta amb l’adhesió de les societats científiques del nostre país, mes rellevants en aquest àmbit com la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF), Societat Espanyola d’Andrologia Medicina Sexual i Reproductiva (ASESA), Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO ) i Societat Espanyola de Contracepció (SEC), així com de nombrosos col•legis professionals, la qual cosa ens honora i ens anima com a societat a seguir treballant pel reconeixement acadèmic i social de la nostra professió.

Més qualitat als laboratoris
L’embriòleg Joan Sarquella es el cap del laboratori de la Unitat de Reproducció Humana i Diagnòstic Genètic de la Clínica Girona, a mes de presidir el Comitè Organitzador del congres. Sobre aquest esdeveniment, Sarquella va assenyalar que es un “orgull” poder-lo celebrar per primer cop en terres catalanes.

Entre els objectius marcats pels organitzadors del congres, figuren les de dotar de qualitat els laboratoris de reproducció assistida del nostre país i fer mes internacional la trobada, obrint- lo a Portugal i convidant experts nord-americans que aportin la seva experiència sobre el mon de l’embriologia als professionals que es dediquen a aquesta disciplina a Girona.

Nota informativa en PDF


Font: Diari de Girona