08 març 2016 Infermeres de la UVI de Clínica Girona participen a la trobada SOCMIC-2016 del 10 de març a Girona
Sota el lema: “Treballant en equip per una UCI sense fronteres”.
Infermeres de la Unitat de Vigilància Intensiva de Clínica Girona participen a la 37ena Reunió de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica, el dia 10 de març de 2016 al Palau de Congressos de Girona, organitzat conjuntament per aquesta societat i l’hospital Josep Trueta.
Les infermeres de Clínica Girona van llegir diverses comunicacions d’infermeria, a les 11 del matí, a la Sala Petita. Aquí podeu accedir al programa en pdf.
I aquí us reproduïm la presentació de les jornades que fa el Dr. Francisco Fernández Dorado, President de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica:
“Em plau presentar-vos un any més el programa de la 37a Reunió de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) i de les 33es Jornades Catalanes d’Infermeria, que tindrà lloc el dijous, 10 de març de 2016, al Palau de Congressos de Girona.
Enguany, el congrés anual s’organitza conjuntament amb l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona i el lema escollit és “Treballant en equip per una UCI sense fronteres”. Sota aquest enfocament, s’actualitzaran i debatran temes rellevants per a la nostra especialitat.
A la conferència inaugural podrem aprendre de dos casos d’èxit, posant atenció més enllà de la UCI.
D’una banda, el model “UCI sin paredes” de l’Hospital del Henares de Madrid és un referent d’atenció al pacient crític i ha sigut reconegut amb nombrosos premis, nacionals i internacionals. D’altra banda, des de l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona ens parlaran de la UCI fora de l’hospital i del seu model d’atenció al pacient crític al voltant d’un SMI, que coordina el flux de pacients de la seva Àrea Sanitària d’influència.
Des de l’àmbit d’infermeria, tindrà lloc una sessió que ens farà reflexionar sobre la cura i atenció que donem als pacients amb ventilació mecànica. Destaquem també la taula sobre suport nutricional eficaç en els pacients crític, d’innovadors continguts.
En aquesta edició, es donarà continuïtat a la iniciativa de l’any passat i es realitzaran seminaris simultanis que permetran tractar els temes seleccionats en grups reduïts, afavorint un clima dinàmic i d’interacció entre ponents i assistents. Us convidem a consultar les temàtiques dels seminaris al programa científic.
Per finalitzar, com a conferència de clausura, es parlarà sobre els nous paradigmes d’atenció als SMI.
La integració i gestió del gran volum de dades que generen els nostres pacients, la possibilitat de traduir-ho en informació a temps real, així com els avenços en medicina genòmica o en biomarcadors, ens servirà per poder oferir una medicina personalitzada i predictiva a tots els pacients crítics, ingressats a les nostres UCIs, o bé com a suport als de qualsevol altra àrea hospitalària. Amb l’objectiu de mostrar que aquest futur ja és una realitat, hem convidat al responsable de Recerca i Innovació en Salut, per tal que comparteixi amb nosaltres els recursos, accions i inversions que s’estan coordinant des del Departament de Salut per fer de Catalunya un referent europeu en medicina personalitzada, també a nivell poblacional.
Així mateix, es concedeixen de nou 15 beques d’assistència, així com 4 premis de 1.000€: a la millor comunicació mèdica i d’infermeria, i al millor projecte de recerca mèdica i d’infermeria. La Jornada és també un espai per compartir els nostres treballs i experiències a través de la presentació de comunicacions, aspecte fonamental per potenciar la recerca entre els professionals de la nostra especialitat. I per últim però no menys important, la Jornada Anual és el dia de retrobament de companys i amics”.