EL PUNT AVUI: Equips del Trueta i Clínica Girona i Joan Cros, premiats pel col•legi de metges gironí

A més del pediatre olotí, s’ha guardonat el servei de cirurgia general i digestiva del Trueta i la unitat de ressonància magnètica de Clínica Girona

A LA FOTOGRAFIA: Els premiats , amb el gerent territorial del CatSalut a Girona, el Dr. Miquel Carreras, i el president del col·legi de metges, Dr. Josep Vilaplana, que van entregar els guardons Foto: J. SABATER.

L.A – GIRONA

El Col·legi Oficial de Metges de Griona (COMG) va lliurar ahir al vespre a l’Espai Caixa de Girona els primers premis Bonastruc ça Porta a la trajectòria professional mèdica, que van guardonar dos equips assistencials, el servei de cirurgia general i digestiva de l’hospital Josep Trueta de Girona i la unitat de ressonància magnètica de la Clínica Girona, i, a títol individual, el doctor Joan Cros, pediatre durant 32 anys a Olot. Els guardons s’han creat per “prestigiar i estimular” els metges gironins.

Concretament, els metges gironins van premiar el servei de cirurgia general i digestiva del Trueta, format per 27 metges sota la direcció del doctor Antoni Codina, “pels avenços en el tractament quirúrgic dels òrgans abdominals que l’han situat com a referent nacional i internacional en processos molt concrets, sobretot en patologia del fetge, esofagogàstrica i del còlon i el recte”.

Pel que fa al servei de ressonància magnètica de la Clínica Girona, dirigit pels doctors Joan Carles Vilanova i Joaquin Barceló, es destaca que “ha implantat i desenvolupat dues tècniques innovadores a l’Estat espanyol en el camp onclògic”. Es tracta de la ressonància de cos sencer i la ressonància multiparamètrica en el diagnòstic del càncer de pròstata.

Quant al guardó individual al doctor Joan Cros, el COMG ha valorat “la seva sòlida trajectòria professional, amb 32 anys d’exercici com a pediatre a Olot”. De fet, el doctor Cros va retirar-se de la sanitat pública el 2012 –des del 1980 tenia plaça de pediatre al CAP d’Olot–, però continua exercint de pediatre a la localitat a la seva consulta privada.

Reconeixement estatal a Serena

El doctor Joaquim Serena, responsable de la unitat d’ictus del Trueta, va rebre dimecres a la tarda a Madrid un premi de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) en reconeixement de la seva tasca científica i de la seva àmplia dedicació a la investigació d’aquesta malaltia neurològica. Concretament, segons el SEN, se li reconeix “la seva incansable tasca en l’estudi i la difusió científica de l’ictus.

Les àrees principals de recerca del doctor Serena se centren en el manejament de l’ictus en fase hiperaguda, especialment en l’anàlisi de mecanismes moleculars associats a la progressió i transformació hemorràgica en l’infart cerebral.

En els últims 15 anys ha publicat més de 150 treballs científics en revistes internacionals, és autor de 40 capítols en llibres especialitzats de neurologia, coeditor de la primera publicació en Doppler transcranial a l’Estat espanyol i editor del Manuel de Neurosonologia, publicat el 2012.

Llegir la notícia al diari EL PUNT AVUI

La notícia en pdf