ARA: Girona comença a canviar l’entrada sud

Les obres de la nova Clínica Girona marquen l’inici de la transformació del carrer Barcelona

Les obres de la nova Clínica Girona ja són un fet. Les excavadores treballen a la part final de la carretera Barcelona per enderrocar-hi les antigues naus i d’aquí a dos mesos ja es començarà a aixecar l’estructura de l’edifici.

Les obres suposaran una inversió d’uns 62 milions d’euros (MEUR), perquè apart de la nova clínica també inclouen la urbanització de la zona. El gerent de la Clínica Girona, Carles Espígol, calcula que els treballs s’acabaran a finals del 2020.

L’entrada de les màquines sobre terreny suposa, de facto, l’inici de la transformació de l’entrada sud de la ciutat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que aquest dimarts ha visitat els treballs d’enderroc de les naus, explica que a mig termini –més o menys, en cinc anys- la ciutat “tindrà una entrada privilegiada”, en comptes de l’estampa “denigrada” que ofereix ara.

Madrenas ha recordat que les obres de la nova Clínica Girona són una de les peces principals que s’ha projectat a tot aquest sector, que es complementaran amb altres projectes com el nou institut Ermessenda (a les antigues naus de la Simon), l’ampliació de l’Hipercor o el pavelló del Cassià Costal.

“És cert que, en conjunt, totes les obres han de durar força temps, però estem contents que comencin”, ha dit Madrenas. L’alcaldessa calcula que a mig termini, “és a dir a uns cinc anys vista”, l’entrada sud de la ciutat ja haurà patit “un canvi important” en contraposició a l’estampa de naus abandonades que ofereix ara.

https://www.ara.cat/comarquesgironines/Girona-comenca-canviar-lentrada-sud_0_1965403557.html