ARA GIRONA: La Clínica Girona implanta el primer resincronitzador cardíac a les comarques gironines

ACN – GIRONA GIRONÈS DIMECRES, 8.4.2015. 18:32 H
La Unitat d’Arítmies de la Clínica Girona va realitzar el passat 13 de març el primer implant d’un resincronitzador cardíac a les comarques gironines. L’operació va ser realitzada pels cardiòlegs Josep Brugada i Josep Maria Tolosana.

El resincronitzador cardíac és un marcapassos que, a diferència dels habituals, porta tres cables connectats al cor, en comptes d’un o dos. Els tres cables van connectats a l’aurícula dreta, al ventricle dret i al ventricle esquerra per aconseguir que totes les cavitats cardíaques s’activin de forma simultània i sincronitzada millorant així la mecànica de la contracció del cor. Fins ara aquest tipus d’intervencions requerien el trasllat a Barcelona.

El pacient a qui es va implantar l’aparell resincronitzador havia patit un infart de miocardi i tenia una part del cor que no funcionava correctament al estar desincronitzada de la resta del muscle cardíac. El pacient va ser donat d’alta a les 24 hores de l’implant en bon estat i sense complicacions.

Segons el doctor Josep Brugrada, aquest tipus d’implants aconsegueixen “que totes les parets del cor es contreguin de forma sincronitzada millorant de forma notable la funció del cor i normalitzant la capacitat de bombejar la sang i millorant dels seus símptomes d’insuficiència cardíaca”. Fins ara els pacients que requerien aquests tipus de implants es traslladaven a Barcelona. Des de ara aquests aparells es poden implantar a Girona, a la Clínica Girona, amb plenes garanties d’èxit.


Més info: Llegir la notícia a l’ARA GIRONA
Font: ARA GIRONA