“Cares i esquenes”, la nova exposició temporal de la Segona Planta

“Cares i esquenes” és el títol de la nova exposició temporal que es mostra a la Segona Planta d’Hospitalització de la Clínica Girona. Es tracta d’una col•lecció de pintures de la infermera supervisora Mariona Pujolàs, la major part de les quals corresponen a retrats de cares i d’esquenes, en diversos formats i tècniques. Algunes de les peces compten també amb la incorporació de diverses textures. L’exposició, es pot visitar des del passat dia 1 d’octubre fins el 31 de desembre de 2012.

Per fer el cartell d’aquesta darrera exposició (que us el podeu descarregar en aquesta mateixa pàgina) s’ha fet servir la tipografia Anna Beta, de l’Anna Vives, una noia amb la Síndrome de Down que ha creat la seva pròpia font, i que és l’ànima de la Fundació INTINERARIUM. “Sumant Capacitats”. (www.annavives.com).

Aquesta és la desena mostra artística des de que al setembre del 2010 es va inaugurar a les parets de la Segona Planta d’Hospitalització de Clínica Girona un espai per a exposicions temporals, amb periodicitat trimestral.

Aquesta iniciativa persegueix dos objectius: d’una banda alegrar i donar calidesa a les persones que són ingressades a la planta, als amics i familiars que les visiten, i al públic en general, i per altra part vol contribuir també a potenciar la creativitat del personal que treballa a la Clínica Girona, oferint-los un espai on poder mostrar la seva obra. Hi han exposat, des de setembre de 2010 infermeres, metges, portalliteres, informàtics, etc. I ho han fet amb col•leccions de fotografies, dibuixos, pintures, aquarel•les i colleges, i amb títols tan suggerents com “Moments creatius”, “Impactes visuals”, “Invitació a la dansa”, “Apunts”, “Silencis”…

La darrera mostra exposada aquest estiu “Infants” era una col•lectiva amb més d’un centenar de fotografies de nenes i nens del personal del centre, que va ser especialment ben acollida per part de les persones que van passar per aquesta segona planta d’hospitalització de la Clínica Girona.

Exposició permanent a la Planta Noble: “Clínica Girona 75 anys”

Al marge d’aquesta zona d’exposicions temporals, des de la primavera del 2009 també es pot visitar, de manera permanent, l’exposició: “Clínica Girona 1934-2009. 75 anys compromesos amb la salut” una mostra històrica commemorativa dels 75 anys de Clínica Girona, presentada en plafons gràfics, que es pot visitar a la Planta Principal de la Clínica.

A l’exposició s’explica com el 15 de març de 1934, el Dr. Francesc Coll i Turbau va constituir, amb altres set metges, la societat “Clínica Girona S.A.” i com al llarg de tots aquests anys Clínica Girona ha anat evolucionant i creixent a un ritme frenètic, igual com han evolucionat i crescut la medicina, la ciutat o la societat en general.

La mostra dedica un espai a exposar que Clínica Girona va ser la primera clínica privada de la ciutat de Girona, que va posar en funcionament el primer centre de Diàlisi a les comarques gironines (1974), que va ser pionera en implantar noves tècniques de diagnòstic per la imatge (Ressonància Magnètica, el 1997) i que va introduir a Girona el primer servei de Medicina Nuclear (2001), entre d’altres fites.

“Clínica Girona 75 anys” exhibeix de manera molt gràfica com a hores d’ara la Clínica continua renovant-se, reformant plantes i obrint serveis capdavanters. També s’explica com en els darrers anys, coincidint amb l’arribada del nou segle XXI, Clínica Girona ha fet un gran esforç per incorporar tecnologies de darrera generació, per ampliar la seva àmplia cartera de serveis i ha continuat creixent amb professionals de primer ordre i tenint cura d’oferir el tracte més humà.

Crèdits: Exposició “Clínica Girona 1934-2009. 75 anys compromesos amb la salut”, una iniciativa de la “Comissió dels 75 anys de Clínica Girona”. Producció: Servei de Comunicació de Clínica Girona. Disseny i Edició: Gabinet de Disseny Gràfic (GdG). Impressió: La Digital. Fotografies: Clic Art Foto, CRDI (Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona), INSPAI (Centre de la Imatge de la Diputació de Girona), Fons Documental del COMG (Col•legi Oficial de Metges de Girona), AHCOAC (Arxiu Històric del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya – Demarcació de Girona) i Arxiu gràfic de Clínica Girona i fotografies aportades pel personal del centre.

Nota informativa en PDF


Lloc: Segona Planta d’Hospitalització de Clínica Girona
Organitzador: Grup Clínica Girona