CATALUNYA RÀDIO: Clínica Girona començarà dins del primer trimestre d’aquest any les obres del nou equipament.”

19/01/2015
CATALUNYA AL DIA. GIRONA

Els responsables de la Clínica Girona tenen previst començar dins del primer trimestre d’aquest any les obres del nou equipament. Es construirà als solars que ocupaven diverses naus industrials al costat de la carretera de Barcelona.
Això malgrat que la zona està afectada per una reserva de terrenys que es va fer anys enrere per poder soterrar la línia de tren convencional. Un cop suspès el projecte del soterrament, l’Ajuntament ha demanat al Ministeri de Foment que aixequi aquesta reserva i no afecti iniciatives com aquesta i també l’ampliació de l’Hipercor.

El projecte de la nova Clínica Girona està a exposició pública. Preveu una inversió de 50 milions d’euros i doblar la superfície de la Clínica que hi ha al centre de la ciutat.

El gerent de la Clínica Girona, Carles Espígol, ha explicat que les obres començaran així que l’ajuntament hagi resolt les al•legacions de l’exposició pública i hagi fet l’aprovació provisional. Diu que el nou edifici servirà sobretot per millorar les condicions de confort dels pacients i de treball dels professionals: “Estem fins i tot operant els dissabtes al matí o fins i tot alguna operació programada dissabtes tarda també, perquè tenim els quiròfans actuals ocupats. Aleshores el que volem és treballar més espaiadament, amb més tranquil•litat”.

El projecte de la nova clínica Girona preveu doblar la superfície i passar dels 13.000 metres quadrats actuals al centre de Girona a 26.000. També es passarà de 114 llits a 120, tots en habitacions individuals, i de 8 a 12 quiròfans. A més aquest nou projecte també preveu ampliar la zona destinada a vigilància intensiva que passarà de 6 a 8 llits.


Més info: Escoltar la notícia (del minut 16 i 20″ al minut 17 i 57″)
Font: CATALUNYA RÀDIO