CATALUNYA RÀDIO: Patricio Martínez de PMMT parla de la nova Clínica Girona al programa Perspectiva

L’arquitecte destaca que la nova Clínica Girona serà la primera al món amb el màxim nivell d’accessibilitat, sigui quina sigui la discapacitat de qui la visiti.

Dilluns 15 d’abril de 2019

L’espai rediofònic  de  , que condueix Josep Maria Blázquez, ha entrevistat l’arquitecte de PMMT Patricio Martínez, dins del periple del programa per l’arquitectura hospitalària catalana.

A l’entrevista Patricio Martínez parla del projecte de la nova Clínica Girona. Podeu escoltar el tall de veu aquí:

Entre d’altres aspectes Patricio Martínez destaca: “A nivell d’accessibilitat universal està quasi al màxim, amb una nota excel·lent del 90 % i això vol dir que qualsevol persona, sigui quina sigui la seva discapacitat (persones en cadira de rodes, invidents, amb problemes de mobilitat, dislèxies, dèficit cognitiu, sensibilitat química múltiple, etc) podrà accedir absolutament a tot arreu, cosa que farà d’aquesta clínica un emblema i probablement serà la primera clínica d’aquesta envergadura amb totes aquestes prestacions al món”.

A la web podeu recuperar tota l’entrevista amb PMMT, realitzada al despatx fundat l’any 2007 per Patricio Martínez i Maximià Torruella i que, des del 2011, treballa amb plena dedicació en aquesta especialitat.

Comenta Josep Maria Blázquez que “Patricio Martínez ens ha rebut al seu acollidor i innovador estudi del 22@, on hem conegut els avenços tecnològics amb què treballen, els hospitals paramètrics i la seva recerca en el disseny d’espais inclusius i saludables”.

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/perspectiva/hospitals-parametrics-friendly-materials-i-espais-saludables-pmmt-arquitectura/audio/1036610/