Clínica Girona, 80 anys compromesos amb la salut

La Clínica Girona celebra aquest any el seu 80è aniversari amb un altíssim grau de satisfacció dels seus clients que afirmen trobar-se “en bones mans”, com ho reflecteixen les enquestes de satisfacció internes, elaborades pel Servei d’Atenció al Client, i les externes que realitza el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

És aquesta la millor recompensa i carta de presentació per un centre hospitalari que va néixer l’any 1934, de la mà del Dr. Francesc Coll i Turbau, i que ha estat sempre fidel als seu principi de compromís amb la salut de les gironines i els gironins. És, a més, un centre concertat, integrat a la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP) des dels seus orígens.

A l’espera d’iniciar les obres de la nova Clínica Girona, l’entitat segueix renovant i condicionant les seves instal•lacions al cor de la ciutat per oferir el servei de qualitat que exigeix la sanitat del segle XXI. Altament tecnificada, la Clínica Girona disposa actualment de 114 llits d’hospitalització, 8 quiròfans, 7 boxes d’urgències, 6 boxes d’UVI i compta amb el suport de serveis permanents de radiologia i d’anàlisis clíniques les 24 hores del dia.

Prestacions

La cartera de serveis de Clínica Girona aplega prestacions que no es troben enlloc a la resta de centres sanitaris privats, com ara les unitats d’Hemodiàlisi, d’Hemodinàmica, de Medicina Nuclear o el suport vital de la UVI (Unitat de Vigilància Intensiva), i disposa d’un complet quadre mèdic, de lliure elecció pels clients, integrat per més de 250 especialistes, que compten amb la més moderna tecnologia per realitzar les proves mèdiques i quirúrgiques.

L’Hemodinàmica Cardíaca, per exemple, una de les darreres ofertes incorporades a la cartera de serveis de Clínica Girona, és una Unitat especialitzada en el tractament de les malalties del cor, que és dotada de l’utillatge tècnic més modern, per conèixer i determinar l’extensió de la malaltia coronària i que permet, en determinats casos, poder reparar les lesions coronàries mitjançant unes pròtesis anomenades stents, que estalvien la cirurgia de bypass coronari, requerint en la majoria d’ocasions ingrés hospitalari molt curt.

Això es pot fer a Girona, a la Clínica Girona, gràcies a l’aparell d’Hemodinàmica, un aparell que té moltes avantatges: permet obtenir una millor qualitat d’imatge, amb una menor irradiació al pacient, i amb menys consum de contrast (reducció de nefropatia per contrast). Dins d’aquest servei el client pot trobar també la Unitat d’Arítmies i electrofisiologia, que està fent ablacions amb radiofreqüència, i que van ser les primeres que es van porten a terme a les comarques gironines, l’any 2009, quan va entrar en funcionament.

El Servei de Medicina Nuclear disposa d’una unitat de Radiofarmàcia pròpia per a la realització de proves utilitzant cèl•lules sanguínies marcades (leucòcits i eritròcits). La seva proximitat amb la unitat coronària de Clínica Girona permet la realització de proves d’esforç cardiològiques.

El Servei de Nefrologia i Diàlisi, pioner a les comarques gironines, està dotat actualment de la maquinària més moderna per tal de poder oferir una bona qualitat de diàlisi. L’Hemodiàlisi de Clínica Girona disposa de màquines que atorguen una garantia de qualitat afegida al tractament, i compta amb un servei de cirurgia vascular propi per fer tot tipus d’accessos vasculars. A la Clínica, a més, es poden realitzar tractaments d’hemodiafiltració contínua als pacients de la Unitat de Vigilància Intensiva (UVI).

La Unitat de Vigilància Intensiva de Clínica Girona, és una unitat de suport vital que aporta seguretat i qualitat assistencial a la Clínica Girona en l’atenció integral dels malats greus (com ara amb malaltia coronària, insuficiència respiratòria o altres patologies complicades) i també en l’atenció de malats post-operats a la pròpia Clínica.

La Clínica és també l’únic centre sanitari privat de Girona que compta amb una Ressonància Vertical (referent a l’Estat i a Iberoamèrica). Tota l’oferta assistencial la podeu trobar de manera detallada a la web corporativa de l’entitat: www.clinicagirona.cat.

Clínica pionera

Aquests trets diferencials, que el centre vol mantenir i potenciar, han estat sempre una constant al llarg dels seus 80 anys d’història. Clínica Girona és i ha estat sempre pionera en el mapa de la salut a les comarques gironines: va ser la primera clínica privada de la ciutat va posar en funcionament el primer centre de Diàlisi a Girona (1974), i va implementar a Girona noves tècniques de Diagnòstic per la Imatge (TAC i Ressonància Magnètica), així com també va ser la introductora de la Medicina Nuclear a Girona (2001).

El compromís de qualitat i de salut han portat Clínica Girona a conformar un Grup sanitari, integrat per altres societats i serveis, com ara: Anatomia Patològica i Citologia, Centre d’Anàlisis Clíniques, Hemodinàmica Cardíaca, Medicina Nuclear Cetir, Unitat de Proves Funcionals Digestives, Ressonància Girona, TAC Girona, Unitat de Diagnòstic Prenatal, Unitat de Reproducció Humana i Unitat de Son.

Amb més de 400 professionals entre personal mèdic, sanitari, administratius i operaris, el Grup Clínica Girona desenvolupa una gran activitat anual amb més de: 9.100 altes hospitalàries, 14.000 intervencions quirúrgiques, 21.000 atencions al Servei d’Urgències, 58.000 visites a Consultes Externes, 28.000 sessions de diàlisi o més de 54.000 sessions de rehabilitació. Tota aquesta intensa activitat sanitària i la suma dels dos desenvolupaments, l’humà i el tecnològic, fan de Clínica Girona el centre sanitari privat de referència a les comarques gironines.

Foto: Carme Daranas (Enacse Fotografia)

Nota informativa en PDF