Clínica Girona celebra el Dia Internacional de la Infermeria amb la mostra “El nostre temps de flors”

“El nostre temps de flors” és el títol del concurs floral que ha organitzat Clínica Girona amb motiu de la celebració, el passat 12 de maig, del Dia Internacional de la Infermeria. Un total de 26 obres s’han presentat a aquest concurs floral que s’ha exposat durant tota la setmana a la zona d’Administració de la Clínica, coincidint amb la mostra “Temps de flors” que cada any per aquestes dates es celebra a la ciutat de Girona.

Aquest és el quart any que Clínica Girona programa activitats per celebrar el Dia Internacional de la Infermeria.

L’any 2010 es va organitzar una primera diada recordant la figura de Florence Nightingale, considerada la mare de la infermeria moderna, amb un concurs intern de fotografia, dibuix i pintura. L’any 2011 es va fer una sessió interna amb anècdotes dels diferents Serveis de la institució, que va ser seguida per més d’un centenar de persones, i que va comptar amb presentacions en vídeo i una actuació musical. L’any 2012 es va fer una “Diada solidària”, i la Infermeria de Clínica Girona va sortir a la Plaça Miquel Santaló per realitzar diverses activitats (prendre la pressió o els nivells de glucèmia -presència de sucre a la sang- al públic), i va comptar amb l’actuació musical a cappella del Cor Gospel Kerigma de Girona, en suport del col•lectiu de dones “La Cata”, que cusen els “Coixins del Cor” de forma altruista per les dones operades de cirurgia mamària. La diada solidària va aplegar centenars de persones a la Plaça Santaló.

Dels “Cors”, a les “Flors”

I si els “cors” van ser els protagonistes de la diada del 2012, aquest 2013 les protagonistes de la celebració del Dia Internacional de la Infermeria han estat les flors.

Les composicions florals presentades al concurs “El nostre temps de flors”, han estat 26 en total, i han destacat per la seva originalitat. Els títols de les obres presentades són: Injeccions de primavera, Menú floral, Injecció de flors, Retalls de romaní, Dolça primavera, Vida, Sempre, Les flors que viuen sense la llum del sol, Margarides, Visca la primavera!, Balconet florit, Un trosset de bosc, Nascut entre flors, La Infermera sexy, El jardí de l’alegria, Centre floral de ganxet, La ginesta, Primavera canastreta, Els gira-sols, Picnic, No estem encotillats, Un brindis per la vida, Els colors de la nostra terra, Imagine, Radiacions florals, Flors de mentida, i Passeig pel bosc.

L’obra guanyadora, triada per votació popular (han votat 245 persones) ha estat: “Balconet Florit”, de l’auxiliar d’infermeria Nuri Casas Ferrer.

L’organització vol agrair públicament als concursants la seva participació. La mostra ha estat també molt ben valorada pels clients que aquests dies han passat per les dependències administratives de Clínica Girona.

A la fotografia que il·lustra aquesta activitat surt la guanyadora del concurs en el moment de recollir el guardó. Hi apareixen d’esquerra a dreta: Dolors Carabellido, supervisora de la 6ª Planta, Nuri Casas, autora de l’obra guanyadora, Carles Espígol, Gerent de Clínica Girona, i Montserrat Sargatal, Directora d’infermeria de Clínica Girona.

Nota informativa en PDF


Lloc: Clínica Girona, del 13 al 17 de maig de 2013