Clínica Girona: en bones mans

Especial Salut del Diari de Girona. 7 d’abril de 2017

És una institució sanitària referent a Girona pel que fa a l’excel·lència dels seus professionals, innovació tecnològica i de millora constant. El centre hospitalari es traslladarà al sector sud de la ciutat l’any 2019.

De pares a fills… de generació en generació… “Aquí ens trobem en bones mans”, escriuen els pacients a les enquestes de satisfacció que es recullen cada dia al centre hospitalari. La Girona és la Clínica de la ciutat, la de confiança, la de sempre, on la combinació de bons professionals i d’alta tecnificació, juntament amb el tracte més humà, més proper, confereixen els trets característics d’aquesta Clínica moderna i pròxima.

La Clínica Girona, fundada l’any 1934, porta més de 83 anys d’activitat ininterrompuda. És una societat que és propietat de 165 professionals. Són els mateixos metges els accionistes, i funciona com una cooperativa encara que la fórmula legal és la de societat anònima. L’entitat no ha repartit mai dividends, sinó que sempre es reinverteix en millorar el servei i l’atenció al públic.

Al Servei de la salut

Des de la seva fundació, a més d’oferir un servei sanitari de qualitat a particulars i mútues, ha treballat de manera concertada i coordinada com a complement de la sanitat pública, amb acords i convenis que daten d’abans que es construís l’Hospital Josep Trueta, actualment hospital de referència. Clínica Girona ja va treballar per la Seguretat Social en els temps del “Seguro Obligatorio de Enfermedad”; amb la recuperació de les institucions democràtiques ho va continuar fent des de la creació de la XHUP (Xarxa Hospitalària d’utilitat pública), actualment SISCAT, i la seva voluntat és la de continuar prestant servei de suport, molts anys, per enfortir els serveis sanitaris de les comarques gironines.

visita virtural CLÍNICA GIRONA

De qualitat

La Clínica Girona ofereix un servei sanitari de qualitat, basat en criteris d’eficàcia, privacitat i tracte humà. És una institució sanitària referent a Girona pel que fa a l’excel·lència dels seus professionals, innovació tecnològica i de millora constant i, mentre espera l’inici de les obres de la nova Clínica Girona a l’entrada Sud de la ciutat, prossegueix amb la seva activitat hospitalària amb el màxim nivell d’exigència.

La Clínica segueix reafirmant diàriament el seu compromís de donar servei amb una atenció sanitària eficaç i de qualitat per respondre a les expectatives de la societat. I ho fa amb una gran activitat mèdica i quirúrgica, amb gairebé 10.000 altes hospitalàries, més de 14.000 intervencions quirúrgiques, 23.500 atencions al Servei d’Urgències, 61.000 visites a Consultes Externes, 25.500 sessions de diàlisi o més de 40.500 sessions de rehabilitació (dades de 2016).

Tota aquesta intensa activitat sanitària i la suma dels dos desenvolupaments, l’humà i el tecnològic, fan de la Girona la Clínica hospitalària de referència a la ciutat de Girona.

Actualment el Grup Clínica Girona el conformem més de 400 professionals entre personal mèdic, sanitari, administratius i operaris i, com a empresa, destaca en la promoció d’una formació continuada per tal de fer front als reptes sanitaris de qualitat que van sorgint.

El primer DAI a Girona

El sector sanitari és canviant i cal estar en contínua evolució pel que fa a noves tecnologies, tècniques i procediments. Aquest ha estat i és un dels trets característics d’aquesta institució. Clínica Girona va ser la primera clínica de la ciutat de Girona (1934), la primera a posar en funcionament un centre de Diàlisis a les comarques (1974), i pionera en implantar noves tècniques de Diagnòstic per la Imatge (TAC i Ressonància Magnètica) així com en donar servei de Medicina Nuclear a Girona. Ha estat pionera a Catalunya en la implantació de la Ressonància Magnètica Vertical (2009), i compta també des de l’any 2009 amb una Unitat d’Hemodinàmica cardíaca que ha estalviat molts viatges a Barcelona i ha realitzat intervencions capdavanters, com ara la implantació del primer desfibril·lador cardíac automàtic (DAI) a Girona, el juny del 2015.

El Grup disposa d’una renovada web corporativa (www.clinicagirona.cat) adaptada a mòbils i tauletes digitals, i és present a les xarxes socials: a Twitter, amb més de 1.500 seguidors i a Facebook amb més de 1.000, així com també té un canal a YouTube i també a Instagram.

L’article en pdf

Llegir l’article a la web del Diari de Girona

La portada i les pàgines del Grup Clínica Girona a l’Especial Salut del Diari de Girona, en pdf