Clínica Girona entrega una capsa de records a les famílies que han patit una pèrdua gestacional

GIRONA. Dimecres, 2 de febrer del 2022.

Clínica Girona ofereix una capsa de records a les famílies que han perdut un fill o filla durant l’embaràs o poc després d’haver nascut. Aquesta capsa serveix per guardar-hi objectes que recordin el nadó, amb l’objectiu de convertir-se en una ajuda per passar el dol. A l’interior hi ha una gorreta o capçó, una bressadora per cobrir el nadó, un certificat on s’inclouran les dades (nom, data de naixement, pes i altura) i llavors per plantar, entre d’altres objectes. Clínica Girona és adherida a aquesta iniciativa des de l’abril de l’any passat.

El projecte “La Capsa dels Records” va sorgir de dues famílies que havien passat per un procés de dol gestacional i que van veure la necessitat de crear records dels seus fills, per evitar sortir de l’Hospital amb les mans buides. A aquest projecte s’hi uneixen altres famílies que hi participen de manera activa, voluntària i altruista per donar suport a les pèrdues gestacionals, sense distinció del nombre de setmanes de gestació ni dels motius de defunció.

Actualment, l’entitat ha entregat més de 1.200 capses a 30 hospitals de tota Catalunya que ajuden tant al personal sanitari com a les famílies que les reben. És una associació sense ànim de lucre amb seu a Tordera que compta amb més de 150 voluntaris/es que confeccionen de forma artesanal cada un dels elements que formen les capses.

https://clinicagirona.cat/2021/04/27/clinica-girona-lliurara-capses-del-record-com-a-suport-al-dol-gestacional-perinatal-i-neonatal/

Imatges de l’Instagram de l’associació:

https://www.instagram.com/p/CZfOwhlLct8/?utm_source=ig_web_copy_link