Concentració per reclamar l’alliberament dels presos polítics Jordi Cuixart d’Òmnium i Jordi Sánchez de l’ANC, representants de la societat civil

COMUNICAT DE CLÍNICA GIRONA

En protesta per l’empresonament dels representants de la societat civil Jordi Cuixart d’Òmnium i Jordi Sánchez de l’ANC i per exigir el seu alliberament

El personal del Grup Clínica Girona volem mostrar la nostra repulsa més contundent per l’empresonament de Jordi Cuixart, President d’Òmnium Cultural i de Jordi Sánchez, President de l’Assemblea Nacional catalana. Aquest injust empresonament torna a reviure l’existència de presos polítics a l’Estat Espanyol i esdevé una altre greu vulneració de drets i llibertats democràtiques davant d’un poble que sempre s’ha manifesta pacíficament.

L’Espanya del 2017 ha dictat ordre de presó contra Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, dos representants de la societat civil que no han fet res més sinó encapçalar les grans mobilitzacions d’aquests darrers anys per la independència de Catalunya. Són presos polítics. Dos presos polítics perseguits a l’Europa del 2017 per un estat autoritari que ha demostrat que és capaç de violar la seva llei per tal de condemnar-los amb una interlocutòria que no resisteix ni la mínima anàlisi tècnica.

Sànchez i Cuixart són dues persones estimades, respectades i reconegudes. I ho són molt més enllà dels cercles independentistes, com s’ha vist de manera immediata així que s’ha sabut que entraven a la presó. En ells, molts de nosaltres hi hem vist i hi veiem el bo i millor del nostre país. Són gent que de manera voluntària ha esmerçat hores i més hores de la seua vida amb la sola voluntat d’ajudar la nostra societat.

L’existència de presos polítics a la Unió Europea és un fet inaudit, totalment denunciable i democràticament rebutjable. Amb l’acció portada a terme per la Fiscalia i l’òrgan instructor, emparats i avalats per l’Estat Espanyol, s’han vulnerat els drets fonamentals més bàsics: La llibertat d’expressió, el dret de reunió, recollits en la Declaració Universal de Drets Humans, proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides, el 10 de desembre de 1948, i també en el conveni europeu per la protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals, adoptada pel Consell d’Europa l’any 1950, i ratificada per l’Estat Espanyol.

Davant d’aquests fets tan greus, el personal de Clínica Girona volem manifestar la nostra repulsa per aquests empresonaments que vulneren clarament les normes més bàsiques del dret internacional, reclamar enèrgicament el seu alliberament immediat i expressar la nostra solidaritat i el nostre suport als empresonats i a les seves famílies i amics.

Us emplacem a la concentració amb espelmes que tindrà lloc avui a les 8 del vespre a Barcelona a l’Avda. Diagonal, des de pg. de Gràcia fins a pl. Francesc Macià. I a Qui no pugui anar a Barcelona, us informem que s’ha convocat també una concentració amb espelmes a la plaça batejada popularment com 1 d’Octubre de Girona, antiga plaça de la Constitució.

Girona 17 d’octubre de 2017

El comunicat en pdf