Conclusions del Seminari EDTNA / ERCA Girona 2015

Celebrat els dies 7 i 8 de maig de 2015, organitzat per Clínica Girona.

Entre les conclusions: la innovadora apliació de l’afèresi en malalties com ara l’alzheimer.

Més de 70 professionals d’arreu de l’Estat espanyol van participar els dies 7 i 8 de maig al XXII Seminari espanyol de l’Associació Europea de Diàlisi i Trasplantaments d’Infermeria Nefrològica (EDTNA/ERCA), organitzat pel Servei de Nefrologia i Diàlisi de Clínica Girona.

Tractament innovador per l’Alzhèimer.

La importància de l’afèresi en diferents àrees d’aplicació, de manera innovadora, en malalties com ara l’Alzheimer i el seu ús en procediments de “rejoveniment”; els beneficis que presenta l’accés vascular auto-logo enfront de l’ús de catèter; o la utilitat de la ECO en la identificació d’incidències i el seu ús per a facilitar la punció (sens dubte un nou camp per la Infermeria), són algunes de les principals conclusions del Seminari de Girona.

En finalitzar les jornades, Maria Cruz Casal, membre del Comitè Executiu de l’Associació i Coordinadora de Publicacions, assegura la trobada ha servit per “fomentar el desenvolupament personal i professional per respondre a les demandes del pacient, i per adquirir nous coneixements i habilitats, amb visió de futur, aplicant tècniques innovadores i diferents”.

El programa científic, coordinat per la Presidenta del Comitè Organitzador Carme Font, supervisora del Servei de Nefrologia i Diàlisi de Clínica Girona, va ser declarat d’interès sanitari i contava amb 2.2 crèdits. Com a resum, a més de la conferència inaugural, es van celebrar 5 taules rodones i a les diferents ponències es van abordar tots els tractaments i àrees de cures: educació, HD, DP, Afèresi i Trasplantament.

La propera Conferència Internacional de l’EDTNA/ERCA, que arriba enguany a la 44 edició, tindrà lloc a la ciutat alemanya de Dresden, capital de l’Estat Lliure de Saxònia, del 26 al 29 de setembre de 2015.

En aquesta mateixa pàgina adjuntem un pdf amb les conclusions de totes les sessions de treball del Seminari celebrat a Girona.

Les conclusions en pdf (castellà)


Data: 20/05/2015