Curs de “laparoscòpia en directe” a la Clínica Girona

El dia 1 de març de 2014 es fa un Curs de laparoscòpia en directe a la Clínica Girona. El curs, patrocinat per Almirall, estarà coordinat pel Dr. Ernest Martínez i l’equip d’urologia de la Clínica Girona, juntament amb el Dr. Antonio Rosales, cap clínic del Servei d’Urologia de la Fundació Puigvert de Barcelona i que col•labora amb l’Institut d’Urologia de Girona en les cirurgies laparoscòpiques complexes des de l’any 2011.
Aquesta jornada de formació comptarà amb la participació excepcional del Dr. Richard Gaston, considerat un dels millors especialistes en cirurgia laparoscòpica. El Dr. Gastón és l’inventor de la tècnica de prostatectomia radical laparoscòpica i té una dilatada experiència en la realització d’aquesta tècnica, amb la qual ha intervingut més de 4000 pacients, i que és considerada avui dia com la idònia per al tractament del càncer de pròstata localitzat.
L’objectiu principal de la trobada, segons el Dr. Ernest Martínez, és “l’aprenentatge de la laparoscòpia factible a clíniques o hospitals fora dels serveis hospitalaris públics”, i serà una mena de tutorial on s’explicaran els avantatges de la tècnica laparoscòpica respecte de la cirurgia oberta convencional, així com s’aportaran pautes sobre els recursos de la cirurgia laparoscòpica.
Al Curs de Laparoscòpia en directe, que és organitzat per l’Institut Urologia de Girona de Clínica Girona, s’han inscrit una vuitantena d’especialistes provinents de tota la geografia de l’Estat que seguiran en directe, per circuit tancat de televisió, les diverses sessions de cirurgia que tindran lloc als quiròfans. També s’hi presentaran ponències científiques.

PROGRAMA CIENTÍFIC:
09:00h.
Cirurgia laparoscòpica en directe. Dos casos clínics a comentar.
Dr. Richard Gaston, de la Clínica Saint Agustin de Burdeos
Dr. Antoni Rosales, Cap clínic de la Fundació Puigverd
Dr. Ernest Martínez, Institut d’Urologia de Girona Clínica Girona
Dr. Joan Ignasi Mora, Coordinador de quiròfan

17:00h.
Exposició: Recursos de la cirurgia laparoscòpica.
Dr. Richard Gaston, de la Clínica Saint Agustin de Burdeos

18:00h.
Controvèrsia: cirurgia oberta versus laparoscòpia.
Dr. Antoni Sitges, Catedràtic de Cirurgia de la UAB, Hospital del Mar
Dr. Lluís Cecchini, Cap de Servei d’Urologia de l’Hospital Trueta de Girona

Nota informativa en PDF


Lloc: Sala d’Actes de Clínica Girona