És així, cada dia neix un nen o una nena, fins i tot hi ha dies que en neixen 3 en un mateix hospital, simultanis, un rere l’altre. Nosaltres ingressàvem per urgències a la 1 del migdia per quedar-nos a la Clínica Girona a fer tot el treball de part. Només entrar, l’eficiència i amabilitat del personal d’admissions i de la portalliteres que ens va acompanyar fins a l’habitació va ser fantàstica. L’auxiliar d’infermeria ens va explicar com funcionava tot el que hi havia a l’habitació amb la paciència i ganes de qui ho explica per primer cop. La Dra. Ribary, que ens havia fet el seguiment de tot l’embaràs, va complir amb totes les expectatives que teníem d’ella, ens va explicar en tot moment el que hi havia i el que faria tot seguit, ens va demanar l’opinió i ens va deixar escollir en tot moment com volíem procedir, sempre dins els límits de garantir un part segur. Un cop a la sala de parts, la llevadora, la Dolors i les infermeres i auxiliars d’infermeria així com l’anestesista, el Dr. Paredes, ens van ajudar a mantenir aquesta sensació de pau i seguretat pel fet d’estar en mans de bons professionals.

Un cop va néixer en Lluc i durant les 48 hores d’estança a l’hospital, el tracte no va canviar en absolut i tot el personal que ens va atendre, infermeres, auxiliars i personal de neteja, van convertir unes hores crítiques en un oasi de calma, on només ens havíem d’amoïnar d’agafar forces pel que vindria més endavant.

I és que cada dia neix un nen, però per un moment, tot l’equip que ens atenia va fer que el món s’aturés i que ens sentíssim el centre de l’univers; tothom esperava l’arribada d’en Lluc i de ningú més. Sí, cada dia neix un nen, però gràcies a totes i cadascuna de les persones que ens van atendre, vam sentir per un moment que teníem tot el temps i l’atenció perquè naixés el nostre fill i posteriorment ens féssim a la idea del que venia. En un món regit per la pressa i la immediatesa, que t’aturin el temps així no té preu; i no tindrem mai prou paraules d’agraïment per fer-nos sentir així.

https://www.diaridegirona.cat/opinio/2023/09/21/dia-neix-nen-92393541.html