DIARI DE GIRONA: Carta d’agraïment de la família Matas Bartomeus de L’Estartit

Cartes al director / Diari de Girona / 6 de setembre de 2016

Sandra Bartomeus Vicens. Família Matas Bartomeus. L’Estartit.

Ja han passat quasi nou mesos des d’aquell 12 de desembre i, quan passa el temps, pots parlar amb més serenitat i calma dels fets viscuts. I parlar-ne en positiu. I per això vull fer l’agraïment pendent durant aquests mesos, i molt merescut. Vull agrair de tot cor l’actuació feta per la doctora Sandy Roa del servei d’urgències de la Clínica Girona on, aquell matí de dissabte, amb una decisió valenta i encertada, va activar un codi ictus que, dins tot el procés viscut, ha marcat un abans i un després en les nostres vides: tant la vida del meu company, com la meva i, especialment, la del nostre fill que encara havia de néixer, perquè gràcies a ella ara podem dir que sí, que som una família. No li estarem mai prou agraïts per la seva professionalitat i qualitat humana.

Agrair també a la resta de professionals sanitaris que ens van atendre tant el mateix dia al servei urgències de l’Hospital Doctor Josep Trueta com durant les setmanes posteriors; tant a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), atesos per la Dra. Planas i la Dra. Millan i tot el seu equip mèdic; com a l’Hospital Doctor Josep Trueta, amb la Dra. Van Eenderburg i tot el seu equip mèdic.

No som conscients de la qualitat humana i professional que tenim en el nostre sistema sanitari fins que ens toca viure una experiència extrema com la que hem viscut nosaltres.

Aquell 12 de desembre tot va estar coordinat al segon ja que la situació ho requeria. Una situació molt delicada que també us haig de dir que podíem haver evitat amb un bon diagnòstic unes setmanes abans, quan el cos ens va donar senyals que alguna cosa no anava bé i, algú no ho va saber veure. Però com he dit al principi, hem de ser positius, sempre. És per això que acabaré aquest escrit agraint a tot el personal sanitari del nostre país la gran tasca que fan i, especialment, als professionals que he anomenat abans i als que anem coneixent durant el procés de recuperació: penseu que gràcies a vosaltres hem après a valorar el que realment és important a la vida i que per la resta, no cal capficar-s’hi.

La carta en pdf