DIARI DE GIRONA: Clínica Girona aplica una nova tècnica per col•locar pròtesis de genoll «a mida» del pacient

La Clínica Girona està aplicant una innovadora tècnica per col•locar pròtesis de genoll .a mida. De cada pacient. L’equip de traumatologia dels doctors F. X. Comas i Figuerola i E. Aguilar i Hernandez ofereixen la possibilitat de tractar l’artrosi de grau 4 de l’articulació de genoll amb el nou “Sistema Signature”.

Es tracta d’una innovadora tècnica quirúrgica, mínimament invasiva i molt precisa, que es basa en la fabricació d’una pròtesi absolutament personalitzada a les necessitats de cada pacient, i que arriba per primer cop a les comarques gironines. La implementació de les noves tecnologies ha permès a l’empresa Biomet desenvolupar el “Sistema signature”, una nova generació d’instruments quirúrgics que, amb un sofisticat software, crea pròtesis a mida de les necessitats de cada pacient, d’una forma molt exacta i molt menys invasiva que la cirurgia convencional de pròtesi total de genoll.

Segons afirma el doctor Comas: “En el procediment quirúrgic tradicional de substitució de genoll es fan servir diversos instruments que s’han d’inserir dins del fèmur i de la tíbia, amb els consegüents riscos d’embolització i d’infecció; en canvi amb el nou sistema Signature les guies de posicionament personalitzades es situen directament sobre el fèmur i la tíbia i per tant no requereixen cap actuació a la cavitat medul•lar. Això permet una cirurgia molt mes exacta que la navegació assistida, així com una cirurgia mes rapida que la que es realitza pels mètodes tradicionals”.

La característica diferencial d’aquesta nova tècnica, segons el doctor Comas, esta en el fet que “El Sistema Signature fa servir unes guies personalitzades de posicionament femoral i tibial, realitzades a mida de cada pacient, a partir d’un senzill estudi per ressonància magnètica o per TAC. Un software genera una reconstrucció en 3 dimensions de l’articulació concreta del pacient i el cirurgia pot treballar la planificació de la preparatòria amb l’exactitud real del que es trobarà al quiròfan en el moment de la intervenció”.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir la notícia al Diari de Girona
Font: Diari de Girona