DIARI DE GIRONA: Clínica Girona preveu començar les obres del nou centre aquest any

GIRONA | ROBERT VAN EECKHOUT
Tot i que la previsió de l’Ajuntament de Fornells de la Selva era que la construcció de la nova Clínica Girona es pogués començar a fer durant el primer semestre del
2012, un any després d’aquest termini sembla que aquesta fita és encara una mica llunyana. El projecte per fer el nou centre continua superant etapes en l’aspecte urbanístic però, de moment, encara no les ha enllestit totes. Tot i això, des de la mateixa clínica consideren que és possible que les obres del nou edifici puguin començar a finals d’aquest 2013.

La construcció del nou centre es farà en una superfície de 60.000 metres quadrats a Fornells de la Selva

Segons informaven, la construcció s’iniciarà amb les obres d’urbanització del terreny i es farà en diferents fases. El nou centre s’ubicarà en una zona de 60.000 metres quadrats, en els quals s’hi han d’ubicar les instal•lacions hospitalàries, a més d’un espai residencial on hi han de cabre uns 120 habitatges. La nova clínica ocuparà una parcel•la que tindrà 24.000 metres quadrats d’edificabilitat, amb una alçada de 21 metres. Això permetrà que tingui un total de cinc plantes de 4,20 metres d’alçada cadascuna.

L’àrea residencial s’ubicarà en una àrea de 10.000 metres quadrats que estarà dividida en dues zones, una de 7.000 metres quadrats que permetrà la construcció de 84 habitatges, i una altra de 3.000 metres quadrats en la qual es podran fer 36 habitatges més. A més, la construcció del nou centre també comportarà la construcció d’una nova carretera d’accés que també servirà de nexe entre la carretera de Barcelona i la C-65 que ve de Quart.

Actualment, la Clínica Girona ocupa una superfície d’uns 13.000 metres quadrats repartits entre l’edifici principal ubicat al carrer Joan Maragall i les Consultes Externes, que es troben al carrer Juli Garreta. La construcció del nou centre als terrenys de Fornells, doncs, ha de suposar gairebé duplicar la superfície hospitalària, amb unes infraestructures que el centre afirma que seran més modernes i adaptades a les noves tecnologies.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir la notícia al Diari de Girona
Font: DIARI DE GIRONA