DIARI DE GIRONA: El gerent de la Clínica Girona:

GIRONA | F.BENEJAM
“La nostra prioritat sempre va ser fer la nova Clínica Girona dins de la ciutat de Girona». Carles Espígol, gerent del centre sanitari va justificar així la decisió de fer un nou edifici a les antigues naus de la carretera Barcelona en lloc d’ubicar-lo a Fornells de la Selva, tal i com estava previst des de feia anys. Espígol va explicar que fa 14 anys la direcció de la Clínica es va plantejar fer un centre nou «perquè l’actual s’estava convertint en un puzle i ja no podia créixer més». «La nostra primera opció va ser fer el centre dins de la ciutat de Girona, però no vam trobar cap terreny disponible» va justificar. Va ser llavors quan la gerència es va interessar pels terrenys que oferia Fornells, concretament a la zona de Fornells Park. Espígol va relatar que malgrat els esforços per tirar endavant el projecte en aquesta localitat, mai van deixar de buscar a la ciutat de Girona.

L’ocasió finalment va arribar fa vuit mesos: «Vam veure que hi podia haver una oportunitat a les naus de la carretera Barcelona i vam parlar amb els bancs que en tenen la propietat». Espígol va relatar que en tot aquest temps el projecte va anar agafant forma i l’Ajuntament va mostrar la seva disposició de col•laborar i de donar llum verd.

Tanmateix el gerent de la Clínica Girona va desvincular de la decisió l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, afirmant que no va ser ell qui va motivar el canvi per conservar el centre sanitari a Girona. «Hem estat nosaltres els que sempre hem buscat fer aquest canvi. Aquí l’alcalde no hi té res a veure» va remarcar.

Espígol va dir que la decisió final de canviar el projecte de Fornells pel de Girona es va prendre «fa pocs dies», i va contradir la versió de l’alcalde de Fornells, Mateu Parera-Nieto, que va lamentar que s’assabentés de les intencions de la Clínica Girona a través dels mitjans de comunicació. «Puc assegurar que l’alcalde de Fornells coneixia els canvis des de feia dies», va respondre Espígol.

El nou projecte que vol engegar la Clínica Girona passa ara per fer un edifici de 6.000 metres quadrats de base –26.500 metres quadrats en total– a les antigues naus que hi ha a l’extrem sud de la carretera Barcelona. Fins fa pocs dies la Clínica havia mantingut la seva intenció de fer el nou complex a Fornells, un projecte que estava gairebé enllestit després d’anys de tràmits.

El gerent de la Clínica va admetre que canvi de lloc suposarà un cost afegit d’uns dos milions d’euros i que en total fer el nou centre costarà 50 milions d’euros. Espígol però, no va tancar la porta a recuperar el projecte de Fornells si la ubicació de la Clínica Girona a la carretera Barcelona s’acaba complicant. «Mantindrem fins a l’últim moment aquesta opció, fins que no superem tots els tràmits i ens donin llum verd per fer la clínica a Girona», va dir Espígol, que també va manifestar la voluntat de buscar un punt de conciliació amb l’alcalde de Fornells.

Més amplitud

La nova Clínica Girona serà molt més espaiosa que l’actual i passarà a tenir més llits «tot i que no volem fer més activitat, sinó guanyar més espais», va apuntar Espígol. En aquest sentit, si l’Ajuntament aprova tots els permisos, es podria començar el nou projecte a finals d’aquest any. El gerent, però, va subratllar que el paper que tindrà la Clínica Girona serà el de «seguir col•laborant amb el sector públic», en referència a les paraules que Boi Ruiz va pronunciar a la reunió afirmant que volia convertir la Clínica Girona en una de les potes sanitàries de la regió. «La Clínica va ser el primer centre de la Seguretat Social que va tenir Girona, i la funció que ha tingut sempre és la de col•laborar amb el sistema públic», va sentenciar.

LA REACCIÓ DEL PSC

Marina Geli exigeix que el Govern expliqui el pla director de la regió sanitària

La diputada del PSC i exconsellera de Salut, Marina Geli, va mostrar-se molesta per l’operació que ha provocat que la nova Clínica Girona s’acabi construint a les antigues naus de la carretera Barcelona i no a Fornells de la Selva. Per la representant socialista, tots aquests moviments han fet «saltar totes les alarmes» perquè el Govern esta decidint coses sense aclarir quin és el seu pla director sanitari. «Per què no l’expliquen? Què passarà al Trueta? I al Santa Caterina? Quins serveis hi haurà a cada lloc?. Quin paper tindran la Clínica Girona i la Salus?», va preguntar-se. «Un dia diuen una cosa i l’altre en diuen una altra», va criticar. A més va recordar que «parlen de planificació però diuen que el pla director no el presentaran fins a finals d’aquest any». Segons va assenyalar tot això està provocant que les llistes d’espera a Girona hagin passat de ser les que tenien menys temps de Catalunya a estar a la cua del rànquing.

Geli va recriminar el seguit d’acords que va fent el govern: «Anuncien, sense debat, que no hi haurà un Trueta nou i ara que la Clínica Girona es quedarà a Girona sense informar-ne ni a l‘alcalde de Fornells». Al parer de l’exconsellera de Salut el Govern català, per acabar amb la incertesa de tots els interrogants de la regió sanitària, hauria d’explicar urgentment quin pla tenen. «Serviria per acabar la rumorologia de la degradació de la sanitat pública en favor de la privada», va dir. També va concretar que no té res en contra dels serveis privats ni de la Clínica Girona. T.C.C. GIRONA

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir l’article al DIARI DE GIRONA
Font: DIARI DE GIRONA