DIARI DE GIRONA: Extreuen per primer cop a Girona una vesícula a través del melic

GIRONA | F.B.
Un equip de cirurgians de Clínica Girona, encapçalat pels doctors Xavier Planellas i Francesc Tuca, va extirpar el passat dia 13 d’abril la vesícula biliar a una pacient de 65 anys, i li ho van fer pel melic, amb una única petita incisió, aplicant una innovadora tècnica anomenada “procediment SILS” (abordatge per un únic port umbilical).
Aquesta intervenció, realitzada per primer cop a les comarques gironines, consisteix bàsicament a introduir, a partir d’una petita incisió, un anell cilíndric flexible en el melic, a través del qual es pot fer anar l’instrumental laparoscòpic per extirpar, amb tota precisió, l’òrgan danyat. En aquest cas es tractava de la vesícula biliar i va ser extreta sense cap complicació en una operació quirúrgica que va durar aproximadament uns 45 minuts. La pacient va ser donada d’alta l’endemà de la intervenció i fa vida normal.
Els avantatges d’aquest tipus d’intervencions laparoscòpiques d’alta precisió són que, en fer-se pel melic, la cicatrització de la petita incisió és molt més ràpida i els temps d’hospitalització i les molèsties per a la persona intervinguda es minimitzen notablement.


Més info: Llegir la notícia al Diari de Girona
Font: Diari de Girona