DIARI DE GIRONA: La Clínica Girona consolida la seva tecnologia per obtenir millors imatges

GIRONA. DdG. 28/11/2013
Més de 5.000 pacients ja s’han beneficiat de l’equip híbrid SPECT-CT (BrightView XCT), del Servei de Medicina Nuclear Cetir de Clínica Girona, l’únic d’aquestes característiques que hi ha en funcionament a les comarques gironines.

Aquesta tecnologia, de darrera generació, reuneix en un sol aparell els avantatges de la Medicina Nuclear (gammagrafia) i les de la Radiologia (TC), aporta informació funcional i anatòmica, en fusionar les imatges obtingudes d’ambdues tècniques, i optimitza 1’exactitud i interpretació dels estudis osteoarticulars, oncològics i cardíacs, a més de millorar considerablement el confort del pacient.

Segons afirma la doctora Sara Guirao, directora Mèdica del Servei de Medicina Nuclear Cetir de Clínica Girona, “amb l’SPECT-CT es millora notablement el diagnòstic de certes patologies, fonamentalment la patologia osteoarticular (fractures ocultes, patologia reumàtica, infecciosa o esportiva) i la patologia tumoral (localització i caracterització de lesions òssies )”.

Des que va posar-se en funcionament aquest aparell, el gener del 2012, s’han pogut beneficiar més de 5.000 pacients. Segons la Dra. Sara Guirao: “Les imatges obtingudes mitjançant aquesta tècnica innovadora amb detector pla són de gran qualitat”.


Font: DIARI DE GIRONA