DIARI DE GIRONA: La Clínica Girona és pionera en l’ús d’implants per resoldre la sordesa

GIRONA | DDG
La Clínica Girona afirma que és pionera a Europa en l’ús d’una nova tècnica quirúrgica que soluciona la sordesa i que implica realitzar implants coclears. L’equip del Dr. Jürgens, del Servei d’Otorinolaringologia d’aquesta clínica giroina, aplica amb èxit des de l’any 2010 aquesta “intervenció mínimament invasiva”.
Els implants coclears són una intervenció innovadora que, segons destaca la Clínica Girona, suposa moltes menys complicacions que la tècnica convencional, i de la qual Clínica Girona és pionera a Europa, ja que en aquest centre sanitari es va fer la primera operació d’aquest tipus l’any passat.

Els implants coclears són uns aparells que transformen el so en senyals elèctrics que estimulen el nervi auditiu quan l’orella interna (còclea) està malmesa i l’ús d’audiòfons no li permet al sord assolir una audició útil.

Es composen d’una part interna -invisible, implantada sota la pell del cap- i una externa -visible, semblant a un audiòfon i que es porta darrere l’orella; la interna es carrega elèctricament i rep la informació des de l’externa amb ones electromagnètiques, sense cables.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir la notícia al Diari de Girona
Font: Diari de Girona