DIARI DE GIRONA: La Clínica Girona, pionera en la malaltia arterial perifèrica

GIRONA | F.B. Uns cirurgians vasculars de la Clínica Girona van realitzar amb èxit els primers implants d’stents fàrmaco-actius (uns dispositius de forma tubular que desobstrueixen els conductes) per al tractament de la malaltia arterial perifèrica a cinc pacients gironins.

Amb la implantació d’aquest tipus d’stent, recobert de paclitaxel, aconsegueixen dilatar l’artèria femoral superficial, restaurar el flux de sang amb la pressió adequada perquè arribi al peu i tractar d’una manera menys agressiva el pacient afectat per la malaltia arterial perifèrica.

Aquesta nova tècnica, portada a terme per els doctors Joan Bautista Amado i Omar Andrés, s’aplica amb anestèsia local, dura aproximadament 60 minuts i es guanya en seguretat i eficàcia en el tractament.

Pel que fa als avantatges que la tècnica ofereix al pacient, l’stent realitza una doble funció, s’expandeix i subjecta l’artèria per restaurar el flux sanguini. Després, el dispositiu allibera el fàrmac paclitaxel en les cèl•lules de la paret del vas per reduir el risc de formació de noves obstruccions.

Nota informativa en PDF


Més info: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/01/clinica-girona-pionera-malaltia-arterial-periferica/409763.html
Font: Diari de Girona