DIARI DE GIRONA: La Clínica Girona testa tecnologia 3D+4K en cirurgia laparoscòpica

És el segon grup quirúrgic de l’Estat que prova un nou sistema amb imatge de superalta definició

Ddg 15.06.2017 | 00:56

La intervenció del 18 de maig. Clínica Girona

La Clínica Girona ha provat per primer cop tecnologia 3D+4K, és a dir, en tres dimensions i de superalta definició, en una cirurgia laparoscòpica. Els doctors Pere Planellas Giné i Xavier Planellas Gelis han estat el segon grup quirúrgic, a nivell estatal, en utilitzar la nova tecnologia 3D+4K, que presenta com a novetat l’empresa Olympus, en una cirurgia laparoscòpica realitzada a la Clínica Girona el passat dia 18 de maig per tractar un càncer de còlon.

«A més de la profunditat de les tres dimensions, que ja es fa servir en altres centres, com al Trueta, el prototipus que vam provar ofereix una gran qualitat d’imatge, que ens permet ser encara més precisos durant la cirurgia mínimament invasiva», indica el doctor Pere Planellas.

Justament ara ha fet 25 anys de les primeres intervencions laparoscòpiques al centre mèdic gironí. L’any 1992, Clínica Girona implantava la cirurgia laparoscòpica com a alternativa a moltes operacions de cirurgia convencional per minimitzar riscos, estades hospitalàries i accelerar la recuperació.

Llegir la notícia al Diari de Girona

La notícia en pdf