DIARI DE GIRONA: La construcció de la futura seu de Clínica Girona a Fornells començarà el 2010

Requerirà una inversió de cinquanta milions d’euros, que es finançarà en part amb la venda d’un dels actuals edificis del centre gironí .

La Clínica Girona complirà 75 anys el proper 15 de març, i ahir els responsables del centre privat gironí van aprofitar la presentació dels actes de celebració de l’aniversari per fer un anunci prou esperat: la futura seu de la Clínica Girona, que ja disposa d’uns terrenys a Fornells pendents de requalificar, es començarà a construir l’any vinent –com hauria de passar amb l’edifici del futur hospital Trueta–de manera que podria estar acabada entre el2012 i el 2013. Carles Espígol, gerent de la clínica, va considerar el trasllat a Fornells «inevitable i molt necessari, perquè el centre ja no pot créixer més a Girona», alhora que va admetre que la inversió que requereix la nova clínica, uns 50 milions d’euros en temps de crisi, i el trasllat fora del centre de la ciutat, són una «aposta arriscada».

La futura Clínica Girona tindrà entre 125 i 130 llits, pocs més dels 114 amb què compta avui. Això és, va dir Espígol, perquè el centre apostarà per «potenciar la cirurgia ambulatòria i la curta estada». A més, alguns serveis ambulatoris i algunes proves diagnòstiques es continuaran fent a l’edifici del carrer Juli Garreta de l’actual clínica, mentre que el que té la façana principal al carrer Joan Maragall es vendrà.

Nota informativa en PDF


Font: Diari de Girona