DIARI DE GIRONA: La futura Clínica Girona obté la llicència ambiental

Només falta el permís d’obres per tal que puguin començar els treballs el proper trimestre

L.F.G. 28.12.2017 | L’Ajuntament de Girona ja ha atorgat la llicència ambiental per a la construcció de la futura Clínica de Girona, a l’entrada sud de la ciutat (carrer de Barcelona). D’aquesta manera, a l’empresa ja només li falta la llicència d’obres per poder començar a aixecar el nou edifici, uns treballs que volen començar durant el primer trimestre de 2018 i que duraran uns 26 mesos. L’objectiu és que el nou centre sanitari pugui entrar en funcionament l’any 2020.

Clínica Girona tenia diverses opcions sobre la taula d’empreses per construir el seu nou edifici, i finalment s’ha decidit per una unió temporal d’empreses que lidera Construccions Rubau. La voluntat de l’empresa és que les màquines puguin entrar en funcionament al mes de febrer: més tard del que hauria volgut la direcció de l’empresa, però és que el projecte ha hagut de superar multitud de traves i obstacles burocràtics. El nou edifici està pressupostat en 52 milions d’euros –que es finançaran amb recursos propis i crèdits bancaris– i tindrà vuit plantes d’alçada més tres de subterrànies.

Dignificar l’entrada sud

En els darrers mesos, l’empresa ha anat superant totes les traves burocràtiques i ara ja està molt a prop de poder començar els treballs. Un cop atorgada la llicència ambiental –on es detallen diversos aspectes vinculats a la manera de construir l’edifici i que, per exemple, inclou les sortides d’emergència o els sistemes de ventilació–, ara ja només estan pendents del permís d’obres. Uns treballs molt esperats per un sector de la ciutat, ja que han de contribuir a dignificar l’entrada sud a Girona.

http://www.diaridegirona.cat/girona/2017/12/28/futura-clinica-girona-obte-llicencia/887223.html