DIARI DE GIRONA: Piruletes blaves per lluitar contra la mort sobtada

La Fundació Brugada, impulsada per la nissaga de cardiòlegs gironins, llança uns caramels solidaris per recaptar fons per a la investigació

El cardiòleg banyolí Josep Brugada és el director mèdic de la Unitat d’Arítmies i Electrofisiologia del Servei d’Hemodinàmica de Clínica Girona.

Europa Press 05.06.2018.- La Fundació Brugada, impulsada pels cardiòlegs gironins, ha llançat l’acció solidària «Pirulate», un projecte de «Help! Idees Bones», que consisteix en una piruleta blava amb forma de cor ideada per recaptar fons en la investigació de les causes de la mort sobtada. «Treu la llengua a la mort sobtada», apadrinada pels futbolistes Andrés Iniesta i Sergio Ramos.

Tothom qui vulgui contribuir amb la causa ho podrà fer comprant aquest cor de caramel per tan sols 1 euro i el benefici es destinarà íntegrament a la Fundació Brugada perquè els cardiòlegs Ramon, Josep i Pere Brugada i Georgia Sarquella Brugada segueixin investigant i donant suport a les famílies afectades per la mort sobtada. La piruleta està a la venda a El Corte Inglés, Juguettos, gasolineres Repsol, supermercats Dia i quioscos de premsa.

Durant la presentació de la iniciativa, el doctor Josep Brugada va ressaltar que la prevenció és «fonamental». «Amb la simple realització d’un electrocardiograma es poden salvar moltes vides. Hem escrit moltes històries d’esperança i il·lusió per viure i volem seguir fent-ho», recordava ahir.
El cap de Cardiologia de l’hospital Josep Trueta de Girona, el doctor Ramon Brugada, assenyalava que el 90% del que se sap avui dia sobre la mort sobtada no es coneixia l’any 1992.

«Cal seguir investigant, el que ha permès descobrir centenars de gens associats a la mort sobtada, i s’estan obtenint grans avenços en el diagnòstic i la prevenció gràcies al desenvolupament d’eines de diagnòstic genètic que permeten realitzar estudis en víctimes i familiars d’afectats per la mort sobtada», apuntava.

L’exblaugrana Andrés Iniesta va voler agrair a la Fundació Brugada el «magnífic treball» que està fent. «Salven vides, ajuden a les famílies dels afectats i consciencien la societat. És un plaer col·laborar amb ells», va concloure en la presentació d’aquesta iniciativa solidària.

Llegir la notícia al Diari de Girona

La notícia en pdf

Web de la campanya “Pirúlate”

 Vídeo de la campanya: