DIARI DE GIRONA: Premi pels radiòlegs de la Clínica Girona

27.05.2014 |
GIRONA | DDG El grup d’investigació de radiologia de la Clínica Girona, Hospital Santa Caterina i Universitat de Girona, dirigit per Joan Carles Vilanova i Joaquim Barceló, va ser premiat al darrer Congrés estatal de Radiologia celebrat a Oviedo i que va reunir més de 2.000 especialistes el cap de setmana passat. Els radiòlegs gironins han rebut el premi Cum Laude pel treball de la nova classificació dels tumors de parts toves acceptada per la OMS l’any 2013. L’objectiu del treball ha estat mostrar de forma exhaustiva les característiques radiològiques dels tumors de parts toves.

La utilitat del treball és de que pugui servir de guia per tots els radiòlegs, amb la finalitat que els pacients puguin obtenir el millor diagnòstic en l’anàlisi d’aquests tumors de parts toves i especialment poder decidir si són benignes o malignes.

Segons expliquen els doctors Vilanova i Barceló, els tumors de parts toves són neoplàsies que s’originen en el teixit de greix, múscul, nervis, vasos o fibra. La majoria d’aquests tumors són benignes, com per exemple són els lipomes; però es requereix una anàlisi acurada, especialment en ressonància magnètica, per decidir quan presenten signes de possible malignitat. D’aquí el paper fonamental dels radiòlegs en poder detectar i diagnosticar la possibilitat dels tumors malignes de parts toves de forma precoç.

Per altra banda, el grup dirigit pels doctors Vilanova i Barceló, que són els directors mèdics del Servei de Ressonància de Clínica Girona, han rebut un premi de certificat de mèrit en el treball per avaluar el càncer de mama amb ressonància magnètica mitjançant l’aplicació d’espectroscòpia.


Més info: Llegir l’article al DIARI DE GIRONA
Font: DIARI DE GIRONA