DIARI DE GIRONA: Un metge de Clínica Girona presentarà una ponencia al Congrés Mundial de Digestiu

GIRONA. DdG.
Ferran González Huix, digestòleg de Clínica Girona, participarà el proper dia 4 de maig de 2014 a la Sessió Plenària Presidencial del Congrés Americà de Digestiu, el més important del món, amb l’exposició del treball d’investigació: «Stent plàstic versus metàl•lic en el preoperatori de pacients amb obstrucció biliar maligna per tumors periampulars resecables: Estudi prospectiu aleatoritzat».

Aquesta ponència científica, dirigida pel doctor González Huix i signada també pels doctors Marco Alburquerque, Montserrat Figa i Santiago Lopez Ben, de Clínica Girona, i Ma Teresa Albiol i Joan Figueras Felip, ha estat guardonada recentment amb el premi a la millor comunicació oral al XXIII Congrés de la Societat Catalana de Digestologia, celebrat al Palau de Congressos de Lleida el passat mes de febrer.

La Digestive Dísease Week (DDW), que tindrà lloc del 3 al 6 de maig del2014 a Chicago, és la cita anual més important de l’especialitat de Digestologia i aplega més de 15.000 professionals d’arreu del món. L’estudi del doctor González Huix ha estat escollit per la Societat Americana d’Endoscòpia Gastrointestinal (ASGE) i AGA Institute (American Gastroenterological Association) entre més de 6.000 presentacions, per formar part del petit grapat de comunicacions que s’exposaran a la Sessió plenària presidencial del Congrés.

Un treball reconegut

El treball de recerca científica que presentaran a Chicago, segons González Huix, assenyala que «els sMETc (stents metàl•lics coberts) tenen menys nombre de complicacions i requereixen menys reingressos i re intervencions en l’interval preoperatori, sense incrementar el cost. Per tant s’haurien d’indicar com a primera opció en el drenatge preoperatori de la obstrucció biliar maligna per tumors periampulars subsidiaris de cirurgia de resecció curativa».

González Huix, també vicepresident de la Societat Espanyola d’Endoscòpia Digestiva, va presentar a la XXXV Jornada estatal d’aquesta Societat, que es va celebrar el passat mes de novembre a Madrid, la ponència científica Complicacions greus de la sedació amb Profofol segons el tipus de procediment endoscòpic, signada també pels doctors Montserrat Figa, Marco Alburquerque y Marcela Pérez Contreras, de la Clínica Girona. Va obtenir el Premi a la millor comunicació de la trobada, que va aplegar més de 7aa professionals, i el premi era justament l’abonament dels drets d’inscripció, viatge i estan~a per assistir al Congrés Americà d’Endoscòpia AGA.

La Digestive Dlsease Week és la cita anual més important de digestologia i aplega més de 15.000 professionals

Nota informativa en PDF


Font: DIARI DE GIRONA