DIARI DE GIRONA: Un nou incubador fa més efectiva la fecundació in vitro

La Unitat de Reproducció Humana de la Clínica Girona ja disposa d’un innovador incubador anomenat EmbryoScope -únic a les comarques gironines- que augmenta fins a un 10% l’èxit dels tractaments de fecundació in vitro i permet observar els embrions minut a minut sense necessitat de manipular-los.

Aquest aparell incorpora un sistema de captura d’imatges en vídeo que permet obtenir informació molt precisa i vital que fins ara no podia ser registrada. Així, es pot saber -de forma no invasiva- el moment exacte de la divisió cel•lular i seleccionar els embrions amb una major probabilitat d’implantació i d’embaràs. A tot Catalunya només hi ha set clíniques amb aquest equipament i 200 a nivell mundial.

El nou incubador representa un important salt qualitatiu en l’àmbit de la medicina reproductiva perquè augmenta considerablement l’èxit dels tractaments de fecundació in vitro ja que permet observar els embrions amb més detall, conèixer el moment exacte de la seva divisió cel•lular i les variables determinants a l’hora de seleccionar els embrions. Segons diversos membres de la Unitat de Reproducció Humana d’aquesta clínica, un dels moments clau dins dels cicles de fecundació in vitro és el moment d’escollir l’embrió òptim que presenta més probabilitats que es desenvolupi en el ventre de la mare. Així doncs, les estratègies de selecció dependran de la quantitat total d’informació que es pugui recollir.

Segons el cap del laboratori d’aquesta unitat, Joan Sarquella, les imatges en vídeo que genera el nou incubador ofereix “nova informació i incorporar un nou criteri de selecció”, ha assegurat. “Amb aquest sistema podem valorar l’aparició o desaparició de pronuclis i les primeres divisions cel•lulars”, ha detallat. Segons el cap de la unitat, l’innovador incubador pot aconseguir un increment del 10% en la millora de les possibilitats de gestació.
Un altra avantatge és que permet unes condicions de cultiu més estables perquè no cal treure els embrions de l’incubador per realitzar observacions.

Les imatges i els vídeos del nou sistema també estan a la disposició de les parelles que desitgin tenir un record dels inicis biològics dels seus fills.

De moment, la Unitat de Reproducció Humana de la Clínica Girona és l’únic centre de les comarques gironines que disposa d’un EmbryoScope. A tot Catalunya només hi ha set clíniques amb aquest equipament, 24 a tot l’Estat i 200 a nivell mundial. La implantació d’aquesta nova tècnica coincideix amb la celebració del 15è aniversari de la Unitat de Reproducció Humana de la Clínica Girona. En principi, més de 4.500 parelles han passat durant aquests anys per aquesta unitat gironina.


Més info: Llegir la notícia al DIARI DE GIRONA
Font: DIARI DE GIRONA