DIARI DE GIRONA: Un test prenatal detecta malaties en el fetus a través d’ADN matern

GIRONA | DDG
Un test prenatal permet detectar de forma precoç malaties en fetus a partir de l’ADN matern. En una jornada celebrada a la Clínica Girona i organitzada pel Centre d’Anàlisis Girona, la doctora Blanca Bermejo, directora de Desenvolupament de l’Àrea Molecular de Laboratori Echevarne, va ser l’encarregada de presentar les últimes tècniques per a la detecció precoç del risc de certes patologies o complicacions durant l’embaràs mitjançant anàlisis d’ADN.

Bermejo va destacar el Test prenatal no invasiu en sang materna, que permet avaluar alteracions en els cromosomes 13, 18, 21 i X, a més a més de detectar el sexe fetal, a partir de l’ADN fetal present al plasma matern.

En la mateixa línia, va presentar el cariotip molecular NatalChip, desenvolupat per Laboratori Echevarne, que analitza el genoma del fetus en líquid amniòtic mitjançant tecnologia de Microarray d’ADN, amb la qual s’identifiquen les alteracions cromosòmiques implicades en més de 250 malformacions congènites o trastorns intel•lectuals. Finalment, va ressaltar ThrombososisChip, un test capaç d’analitzar 12 variants genètiques de risc de patir trombofília.

La prova està indicada especialment per a dones amb antecedents familiars de la patologia o que hagin patit avortaments recurrents. Per últim, va explicar un test que detecta la preeclàmpsia abans que apareguin símptomes.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir la notícia al Diari de Girona
Font: DIARI DE GIRONA