22 gen. 2011 DIARI DE GIRONA: Una nova tècnica permet triar espermatozoides de més qualitat
GIRONA | F.B.
La Clínica Girona disposa d’una nova tècnica capaç de descartar els espermatozoides que tenen petites alteracions morfològiques i triar els que estan en més bon estat. Es tracta concretament de l’IMSI: Injecció intracitoplasmàtica de espermatozoides morfològicament seleccionats, una innovació que fa visibles, a través d’un potent microscopi, un gran nombre de petites alteracions morfològiques dels espermatozides que no poden ser vistos als augments en que es treballa normalment, i que poden influir en la qualitat de l’embrió, el procés d’implantació i la taxa de gestació.
L’IMSI està format per un equip de micromanipulació
acoblat a un microscopi d’alta resolució que pot teballar
a 10.000 augments (normalment aquests aparells
ronden els 400). Això fa que sigui relativament senzill
observar els espermatozous que tenen alteracions i
seleccionar els que contenen “més potencial d’implantació i menys possibilitats d’avortaments espontanis”, segons paraules de l’embriòleg Joan Sarquella.
Pel cap de Laboratori GIROFIV de Clínica Girona, “diferents estudis realitzats constaten que el 33% dels avortaments en tractaments de fecundació in vitro són causats per espermatozoides “defectuosos””, i afegeix que “amb aquesta tècnica, l’espermatozoide deixarà de ser “el gran oblidat””.
Sense perill per l’esperma
El laboratori de biologia de la Unitat de Reproducció i Diagnòstic Genètic de Clínica Girona disposa des de finals de l’any passat d’una estació IMSI i en aquests moments ja ofereix aquesta tècnica per primer cop a les comarques gironines. Aquest procés de selecció no afecta la viabilitat de l’esperma. L’espermatozoide normal vist al microscopi d’IMSI, es pot microinjectar dins d’un oòcit. Es poden veure beneficiats per aquesta tècnica els casos en que s’observa: mala qualitat espermàtica, embrionària i avortaments de repetició.
Actualment a Europa funcionen prop de 100 equips d’IMSI, i els diferents grups que han començat a treballar amb aquesta tècnica constaten un increment en les seves taxes de gestació.
Més info: Llegir la notícia al Diari de Girona
Font: Diari de Girona