El cirurgià Pere Planellas obté l’Excel•lent “Cum Laude” per la seva tesi doctoral, que serà publicada a la prestigiosa revista British Journal of Surgery

La tesi, la primera que es defensa a l’Hospital Josep Trueta de Girona, serà publicada a les properes setmanes per a la prestigiosa revista British Journal of Surgery.

El divendres 27 de setembre de 2013 va tenir lloc, a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, la lectura de tesi del doctorand del programa de Doctorat en Cirurgia, Pere Planellas Giné, amb el títol: “Factors Pancreaticogastrostomia versus pancreaticojejunostomia en la reconstrucció de la duodenopancreatectomia cefàlica: estudi prospectiu, controlat i aleatoritzat”, sota la direcció dels Drs. Joan Figueras Felip, Antoni Codina Cazador i Jaume Fernàndez-Llamazares.

El Tribunal, format pels doctors Xavier Rius Cornadó, de la Universitat Autònoma de Barcelona), Joan Fabregat Prous, de la Universitat de Barcelona) i Josep Roig García, de la Universitat de Girona, va puntuar el treball de recerca del Dr. Pere Planellas amb la màxima qualificació d’Excel•lent “Cum Laude”. La tesi serà publicada les properes setmanes a la prestigiosa revista científica British Journal of Surgery.

Segons afirma el primer director del treball, el Dr. Joan Figueras, que també és cirurgià de la Clínica Girona, i especialista en cirurgia del pàncrees, vesícula i vies biliars i fetge: “La Tesi Doctoral del Dr. Pere Planellas tracta sobre la reconstrucció de l’anastomosi del pàncrees desprès extirpació del cap de pàncrees (duodenopancreatectomia cefàlica). És un treball de recerca clínica, controlat, aleatoritzat, comparant la anastomosi del pàncrees al estómac o al intestí prim. L’estudi científic multicèntric es va a dur a terme entre els anys 2008 i 2012, va ser elaborat conjuntament a partir de les dades obtingudes de 123 pacients del l’hospital Josep Trueta de Girona, de l’hospital Clínic de València i de la Clínica Girona, i va ser subvencionat per l’Institut “Carlos III”, per la promoció de la recerca del “Ministerio de Educación y Ciencia”.

El Dr. Joan Figueres ha volgut destacar també que “L’exposició del treball davant del tribunal es va dur a terme al saló d’actes del l’hospital “Josep Trueta” i és la primera vegada que es presenta una Tesi Doctoral en aquest Centre. La Tesi va merèixer la qualificació d’Excel•lent amb “Cum Laude” que es la màxima qualificació que es pot adjudicar. El treball serà publicat les properes setmanes a la prestigiosa revista British Journal of Surgery.

El Dr. Pere Planellas Giné, membre del Cos Facultatiu de la Clínica Girona, és llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent: Hospital de Sant Pau de Barcelona. Promoció 1999-2005). Va fer formació Sanitària Especialitzada en Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu a l’Hospital Universitari de Girona “Dr. Josep Trueta” del 2006 al 2011 i va ser metge adjunt eventual interí del Servei de Cirurgia General de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona d’abril a desembre de 2011.

En l’actualitat el Dr. Pere Planellas compagina la seva activitat a la Clínica Girona amb la de metge adjunt eventual per a realització de programes del Servei de Cirurgia General de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona. També és membre numerari de l’Associació Espanyola de Cirurgians i de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears des de Juliol de 2006. Ha assistit a múltiples cursos i congressos, i ha presentat més de 60 comunicacions científiques. És autor de 10 publicacions en revistes científiques (Cirugía Española, Obesity Surgery, Revista Española de Enfermedades Digestivas) , entre les que destaquen:

• “Urgencias anorectales”. Capítol 13 del llibre: “Manual del Residente en Cirugía General”. Pere Planellas Giné, Ramon Farrés Coll. 2008 Editores Médicos S.A. ISBN- 13: 978-84-7714-292-8.
• “Papel de la ecografía intraoperatoria y la tomografía computerizada con multidectores en la cirugía de las metástasis hepáticas: estudio prospectivo” . Figueras J, Planellas P, Albiol M, López-Ben S, Soriano J, Codina-Barreras A, Pardina B, Rodríguez-Hermosa JI, Falgueras L, Ortiz R, Maroto A, Codina-Cazador A. Cir Esp. 2008 Mar;83(3):134-8.

Nota informativa en PDF