El Diari del Congrés Europeu de Radiologia entrevista el Dr. Joan Carles Vilanova, Cap del Servei de Ressonància de Clínica Girona

La Revista del Congrés Europeu de Radiologia (reunió anual de la Societat Europea de Radiologia –ESR) celebrat a Viena a primers de març, dedica una pàgina de reportatge a les noves tècniques de diagnosi per la imatge dels tumors osteomusculars, i entrevista al radiòleg de Clínica Girona, Dr. Joan Carles Vilanova, que és el Director Mèdic del Servei de Ressonància Girona juntament amb el Dr. Joaquim Barceló.

El Dr. Vilanova va organitzar en aquest congrés una sessió sobre aquestes noves tècniques, motiu pel qual la publicació del Congrés li dedica un ampli espai a la seva publicació internacional.

Al llarg del reportatge s’abasta d’una manera molt precisa totes les qüestions de les noves tècniques en matèria de diagnosi per la imatge per a la detecció dels tumors en el sistema músculo-esquelètic (múscul, cartílag, lligament, tendó). El Radiòleg Joan Carles Vilanova, subratlla que les noves tècniques faciliten el diagnòstic molt més precís, i afirma que “Els inconvenients de les tècniques avançades són que no sempre estan disponibles i el radiòleg no sempre en coneix la utilitat i l’impacte d’elles”.

Pel professor Vilanova aquesta circumstància es dóna també quan es parla de la utilitat de la RM de cos sencer, i assenyala que els hospitals disposen de la tecnologia però, “moltes vegades, passa tanmateix que el radiòleg no coneix cóm utilitzar-la”.

El Dr. Vilanova destaca també en l’article que “és necessària l’habilitat del radiòleg per determinar el diagnòstic, integrant la informació en diferents modalitats de imatges radiològiques, que en el cas dels tumors músculo-esquelètics, permet determinar molt millor l’existència real d’un tumor, i descartar la metàstasi òssia de manera molt fiable, sense haver de sotmetre els pacients a proves més invasives”.

Nota informativa en PDF


Més info: ECR Today (News)
Font: ESR – Societat Europea de Radiologia