EL GERIÓ DIGITAL: La nova Clínica Girona entrarà en funcionament el proper 18 d’abril

L’obertura s’ha endarrerit quatre mesos i mig degut a la crisi de materials

Dimecres, 16 de març de 2022

REDACCIÓ / Gironès / Girona

Segons Carles Espígol, gerent de Clínica Girona: “No em volgut córrer. Hem volgut assegurar l’acabament de l’obra i tenir el temps suficient per provar tots els equipaments. El personal de la Clínica ja hi està anant a la nova des de començaments de març, per preparar-ho tot de cara al trasllat que, ara sí, serà per Setmana Santa. I ho podem assegurar perquè ara depenem de nosaltres mateixos, un cop l’obra ja és totalment acabada”.PUBLICIDAD

Pel gerent Carles Espígol “amb aquestes noves instal·lacions les ciutadanes i ciutadans de les comarques gironines guanyen un gran centre sanitari, un hospital modern, absolutament accessible, confortable i eficient, amb el personal de sempre i amb el tracte més humà, que ens caracteritza, i que a més a més disposa de la tecnologia més innovadora per fer present a Girona la medicina del futur”.

El gerent també subratlla que aquesta gran infraestructura ha dignificat l’entrada sud de la ciutat. “Tots els veïns amb els que hem pogut parlar estan molt satisfets i molts contents de tenir la nova Clínica Girona al seu voltant, per ella en sí mateixa, i perquè han vist com l’entorn s’està transformant amb l’obertura de nous locals comercials que aporten una nova vitalitat a la zona”.

Al final hauran estat només quatre mesos de retard, respecte de les previsions l’obertura inicial, anunciada pel pont de la puríssima de 2021. Per Carles Espígol aquest retard “ha estat el mínim possible i és força raonable per una obra tan gran, atesa la crisi mundial provocada per la pandèmia de la covid-19 i la manca de subministraments que ha comportat a nivell global“.

La nova Clínica Girona és un projecte arquitectònic de PMMT arquitectes i els treballs de construcció han estat obra de la UTE liderada per Construccions Rubau, juntament amb Agefred. La direcció de l’execució de l’obra i el control de qualitat i la seguretat i salut ha anat a càrrec de l’empresa d’arquitectura tècnica AT2.

La nova Clínica Girona triplica la superfície actual (passa de 13.000 metres quadrats a 41.000 metres quadrats). L’obra té un pressupost d’uns 65 milions d’euros.

https://www.gerio.cat/noticia/1493036/la-nova-clinica-girona-entrara-en-funcionament-el-proper-18-dabril