EL GERIÓ DIGITAL: L’ajuntament dona la llicència d’obres per a la construcció de la nova Clínica Girona

L’equipament serà una “peça clau” per a la reconversió de l’entrada sud de la ciutat, segons Madrenas

Últim pas perquè la nova Clínica Girona sigui una realitat. L’ajuntament ha aprovat aquest divendres la llicència d’obres per a la construcció del nou equipament i només falta que les màquines comencin a treballar per aixecar l’edifici. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha ressaltat que ha estat un procés “llarg” però exposa que les noves instal·lacions sanitàries són una “peça clau” per reconvertir l’entrada sud de la ciutat i refer la carretera Barcelona.

La clínica ocuparà la parcel·la situada als números 204-206 de la carretera Barcelona. El projecte, obra del despatx d’arquitectes PMMT, costarà uns 52 MEUR.

La clínica triplicarà la superfície de l’actual, situada al carrer Joan Maragall, i ocuparà més de 36.000 metres quadrats. La nova Clínica Girona no incrementarà massa els llits d’hospitalització (dels 100 actuals passarà als 116, repartits en 108 habitacions). Allò que sí que es farà, però, serà potenciar la cirurgia ambulatòria i l’àrea quirúrgica.

Hi haurà vuit quiròfans (tres d’ells, amb revestiment de plom per a operacions amb raigs X), tres sales de parts i tres més d’endoscòpies.

En paral·lel, també s’impulsarà l’àrea d’hospital de dia, oncològic i de medicina del dolor. Aquí hi haurà 20 boxes individuals i una sala de cirurgia menor ambulatòria.

El llistat de serveis que oferirà la nova Clínica Girona és extens. Tindrà una UCI amb vuit boxes, una àrea d’urgències amb deu, una altra d’ambulatòria amb 46 consultoris, oftalmologia, fisioteràpia, una sala d’angiografies, catorze més de diagnòstic per la imatge (entre radiografies, TAC, ecografies, densitometries…), hemodiàlisis, anatomia patològica, una unitat de reproducció humana i diagnòstic genètic, laboratori, banc de sang i farmàcia.

A més de totes les àrees de diagnòstic, quirúrgiques i d’hospitalització, el centre disposarà d’altres serveis. Tindrà 180 places d’aparcament als soterranis, sala d’actes (amb capacitat per a 100 persones), bar-cafeteria i despatxos per al personal, entre d’altres.

El trasllat suposarà que la Clínica Girona deixi el centre de la ciutat (al carrer Joan Maragall) on hi porta des de la seva fundació, al 1934. Part de l’edifici se cedirà a l’Ajuntament per a l’ampliació del Col·legi Verd.

https://www.gerio.cat/noticia/317237/l-ajuntament-dona-la-llicencia-d-obres-per-a-la-construccio-de-la-nova-clinica-girona