EL PUNT AVUI: Clínica Girona ha atès més de 4.500 parelles amb problemes de fertilitat

16/11/12 02:00 – GIRONA – NÚRIA ASTORCH

Més de 4.500 parelles han estat tractades en els últims quinze anys per la unitat de reproducció humana i diagnòstic genètic de Clínica Girona. La unitat va ser fundada el 1996 i està integrada per ginecòlegs, biòlegs i andròlegs. Coincidint amb la commemoració –aquest estiu passat– del quinzè aniversari de l’entrada en funcionament, aquesta unitat s’ha dotat d’un innovador sistema de cultiu embrionari que augmenta fins a un 10% les probabilitats d’èxit dels tractaments de fecundació in vitro. Aquest aparell, que s’anomena Embryoscope, permet fer una observació constant dels embrions sense necessitat de manipular-los, i conèixer el moment exacte de les divisions cel•lulars. Aquestes dues variables són determinants a l’hora de seleccionar els embrions que ofereixen una major probabilitat d’implantació i d’un posterior embaràs.

Clínica Girona és l’únic centre de les comarques gironines que disposa de l’incubador Embryoscope. A Catalunya, hi ha set clíniques amb aquest equipament; a l’Estat, 24, i a tot el món, 200 centres. Disposar d’aquest sistema “és una clara aposta per la innovació com a resposta a la complexitat econòmica del moment actual”, ha manifestat l’embriòleg Joan Sarquella, cap del laboratori de fecundació in vitro de la unitat. “L’Embryoscope suposa una revolució tècnica, i potser conceptual, en el món de l’embriologia”, explica Sarquella.

LA XIFRA
7 clíniques de Catalunya disposen d’aquest aparell. Clínica Girona és l’única de les comarques gironines.

LA FRASE
Fem una aposta clara per la innovació com a resposta a la complexitat econòmica actual. Joan Sarquella CAP DEL LABORATORI DE FECUNDACIÓ ‘IN VITRO’ DE CLÍNICA GIRONA

Moltes imatges i vídeos del futur nadó

Des de la seva posada en funcionament, l’agost passat, s’han tractat una cinquantena de pacients i ja s’han aconseguit, per mitjà d’aquest sistema, “alguns embarassos esperançadors”, segons va explicar Sarquella. Si les parelles ho desitgen, els professionals posen a la seva disposició les moltíssimes imatges i els vídeos que capta l’aparell.

A la fotografia: Sarquella durant una xerrada sobre reproducció humana, en una foto d’arxiu. Foto: LLUÍS SERRAT.

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir la notícia al diari EL PUNT AVUI
Font: EL PUNT AVUI