EL PUNT AVUI: El govern aprova el projecte de la nova Clínica Girona

Ara s’iniciarà el període d’exposició pública, després del qual es farà l’aprovació definitiva i es podrà iniciar l’obra

El gerent de la Clínica Girona el dia que va presentar el projecte del nou edifici que volen fer al carrer Barcelona, a l’entrada sud de la ciutat. Foto: QUIM PUIG.

URBANISME 1 abril 2017. NADAL-GIRONA

La junta de govern de Girona va aprovar inicialment ahir el projecte de la futura Clínica Girona, i es va consumar així un pas més del procés. Amb aquesta aprovació, començarà el període d’exposició pública del projecte, durant el qual s’hi podran presentar al·legacions que posteriorment es resoldran.

Queden, a més, diversos tràmits de caire administratiu i jurídic abans que es faci efectiva la concessió definitiva de la llicència perquè comencin per fi les obres en aquest sector de la ciutat de Girona.

Es tracta, doncs, d’un nou tràmit d’un projecte molt esperat a la ciutat pel que significarà per a la recuperació de l’entrada sud, des de fa molts anys degradada per les naus abandonades que hi ha al sector. La futura Clínica Girona implicarà una reforma urbanística de tot l’entorn de l’equipament sanitari. És per aquesta raó un dels projectes principals amb què compta el govern de la ciutat per fer realitat un dels grans objectius de l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas: reconvertir el carrer Barcelona de l’ús de carretera actual a una gran avinguda, més amable per a l’aprofitament ciutadà, i acostar, des d’aquesta perspectiva aquest extrem de Girona a la pròpia ciutat.

Serà, però, un actiu més per a Girona que trigarà encara a arribar. A principis de març el govern va aprovar la reparcel·lació de l’espai i ja en aquell moment el regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà, va avisar que encara falten tràmits per fer. S’espera que els tràmits –fins a la concessió de la llicència de l’obra– puguin durar fins a l’estiu. Llavors quedarà en mans de l’empresa l’inici de les obres. Res, però, fa pensar que s’endarrereixin gaire, ja que en diverses ocasions el gerent de la clínica, Carles Espígol, ha manifestat l’interès per executar-la. Els treballs tenen un període d’execució de més de dos anys –26 mesos, concretament–. Per tant, s’acabarien a final del 2019.

LES XIFRES

26 mesos duraran les obres de construcció de la nova clínica Girona segons la previsió que ha fet l’empresa.

52 milions d’euros serà el cost de l’obra que executa l’empresa. Ho financen tot amb fons propis.

Llegir la notícia al diari EL PUNT AVUI

La notícia en pdf